Thajská polievka (slow-cooking)


Thajská polievka (slow-cooking)

Po dlhšej odmlke som opäť späť! Nie nie, nespala som tuhým spánkom, z gastrosveta som počas roka nevypadla a teším sa, že sa k vám opäť vrátim aj na mojom blogu. NAPLNO! A pri tejto príležitosti vám pravdaže nemôžem ponúknuť len tak hocijaký recept. Thajská polievka je ten najlepší comeback recept a zrejme aj najlepšia polievka, ktorú som u mňa v kuchyni kedy uvarila. Takže dosť bolo rozprávania, pustite sa do varenia!

Čas varenia 4 hodiny

TIP

Táto polievka je pôvodne robená ako recept v slowcookeri, teda v „pomalom hrnci“, ktorý je skvelým pomocníkom na prípravu jedál ako sú hustá polievka, dusené mäsá či ragú, metódou pomalého varenia pri nízkej teplote. Zachovávajú sa tak vitamíny, arómy, účinné látky v zelenine, mäsko zostáva jemné a šťavnaté. Ak hľadáte kvalitný slow-cooker, môžete skúsiť napríklad od výrobcu Klarstein. Každopádne, recept nižšie je prispôsobený na bežné varenie v hrnci bez potreby slowcooker-a s docielením rovnakej finálnej chuti a konzistencie. Budete však potrebovať kvalitný mixér.

♡ INGREDIENCIE


Krok 1
2 lyžice kokosového oleja
1 biela cibuľa, nakrájaná najemno
1 lyžica čerstvého strúhaného zázvoru
3 strúčiky cesnaku, pretlačeného
4 šálky vody
1 1/2 lyžičky morskej soli
1 šálka maslovej tekvice, ošúpanej a nakrájanej na malé kocky
1 malý (o veľkosti palca) topinambur, šúpaný a nakrájaný na kocky
1 Granny Smith jablko, nakrájané
1 malá žltá cuketa, nakrájaná
2 lyžice hnedého cukru
3 lyžice rybacej omáčky
2 lyžice sójovej omáčky

Krok 2
2 väčšie kuracie prsia, očistené a umyté
1 lyžica sušeného drveného koriandru
1 lyžička rímskej rasce
Čerstvé mleté korenie
1 krabicové kokosové mlieko (je potrebné kvalitné kokosové mlieko na varenie nie kokosový nápoj)

Krok 3
1/3 šálky krémového arašidového masla
1/4 šálky červenej curry pasty
1 šťavnaté mango, olúpané nakrájané
2 lyžice limetkovej šťavy

Čo ešte potrebujeme

Čínske sklenené rezance
2-4 čajové lyžičky sriracha / ázijskej chilli omáčky
Drvené arašidy
Klíčky
Čerstvý koriander
Čierny sezam
Limeta

♡ POSTUP

V hlbokom hrnci roztopíme kokosový olej, pridáme cibuľu, cesnak a zázvor. Opražíme, zalejeme vodou a pridáme všetky ostatné suroviny z kroku 1. V prípade potreby dolejeme vodu, zelenina by mala byť celá ponorená. Varíme prikryté približne 1,5 hodiny, pokým zelenina nie je celkom mäkká. Následne rozmixujeme na hladkú kašu.

Pridáme kuracie prsia v celku a všetky ostatné suroviny z kroku 2. Varíme prikryté dve hodiny.

Do blednera/mixéra vložíme všetky suroviny z kroku 3 a rozmixujeme na hladkú hustú kašičku. Tú následne primiešame do polievky a varíme ešte ďalšiu pol hodinu.

Rezance uvaríme zvlášť, arašidy nadrvíme, koriander nasekáme. Polievku odstavíme zo sporáka. Kuracie prsia vyberieme, vidličkou porozdeľujeme a vrátime späť do hrnca. Pridáme chilli omáčku a poriadne premiešame. Polievku naberieme do misky, pridáme sklenené rezance a na vrch pridáme čerstvý koriander, výhonky, arašidy a sezam. Podávame s limetou na dochutenie.

Dobrú chuť!

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.