Pulled pork sous vide s domácim coleslaw šalátom

O mojom prepadnutí sous vide príprave najrôznejších jedál som vám už písala a o tom, ako sme prepadli konkrétne pulled pork vám napísať ešte musím. Možno stačí len povedať, aby ste si predstavili to najjemnejšie, doslova rozpadávajúce sa, voňavé BBQ bravčové pliecko a idete hneď do toho. Ľutovať nebudete, pulled pork v spojení s domácim coleslawom v čerstvej žemličke je jednoducho must try! A my sme ho skúsili už niekoľkokrát.
Čas prípravy pomocou sous vide: 18 hodín, teplota: 73,9 stupňov
Čas prípravy coleslaw šalátu: 15 minút
Počet porcií: 6
✻
INGREDIENCIE
500 g bravčové pliecko
Hrubozrnná údená soľ, čerstvo namleté farebné korenie
Lyžica medu
Zmes korenia na grilované bravčové mäso
50 ml BBQ omáčky domáca alebo obľúbená kupovaná
Coleslaw
2 veľké mrkvy
Malá hlávka bielej alebo fialovej kapusty
Smotana na šľahanie 40% (približne 5 lyžíc)
150-200 g majonézy
Vínny ocot (cca 1 lyžica)
Soľ, čerstvo namleté farebné korenie, kryštálový cukor
Šťava z polovice citróna
1 malá šalotka alebo zeler (voliteľné)
Ďalej potrebujeme
Sous vide
Váukovačku, vákuovacie sáčky
Papier na pečenie
POSTUP
Deň vopred mäso umyjeme, osušíme papierovými utierkami, nasolíme, okoreníme, potrieme medom a obalíme v zmesi korenia tak, aby bolo celé mäso z každej strany posypané. Vložíme do vákuovacieho sáčku a pomocou vákuovačky vysajeme všetko vzduch. Vložíme do pripravenej nádoby so sous vide zariadením a necháme variť 18 hodín pri konštantnej teplote 73,9 stupňov. Vrch nádoby, v ktorom mäso varíme obalíme potravinárskou fóliou kvôli vlhku a vyparovaniu vody.
Coleslaw šalát je taktiež lepšie pripraviť večer predtým. Kapustu aj mrkvu nastrúhame najemno, vložíme do misky a poriadne premiešame. Následne osolíme, okoreníme, pocukríme primiešame majonézu, smotanu na šľahanie, asi lyžicu vínneho octu, citrónovú šťavu a poriadne premiešame. Misku/nádobu uzavrieme a dáme do chladničky. Pred podávaním dochutíme podľa potreby, prípadne pridáme majonézu. Do slawu môžeme taktiež pridať menšiu šalotku alebo cibuľu, taktiež napríklad aj nastrúhaný zeler.
Keď je mäso so sous vide hotové, vyberieme ho zo sáčku, šťavu vylejeme, mäso položíme na menší pekáč na papier na pečenie, veľmi jednoducho vidličkou rozdelíme (potrháme), ide to skutočne ľahko a mäso sa oddeľuje samo, primiešame BBQ omáčku a dáme zapiecť do rúry cca na 15 minút pri 180 stupňoch.
Žemľu prerežeme na dve polovičky, spodnú natrieme majonézou, vrchnú z vnútornej strany zvyšnou BBQ omáčkou, na spodok uložíme pulled pork a navrtstvíme coleslaw. Prikryjeme vrchnou žemľou a podávame.
Dobry den, prosim vas, ako presne udrziavate teplotu pocas varenia na 73.9 stupnov?
Pekný deň,
teplota sa dá udržiavať iba ak máte sousvide varič – práve varenie metodou sous vide dokážete urobiť akékoľvek jedlo a udržiavať počas celého varenia konštantnú teplotu :), stačí len varič nastaviť, veci zavákuovať a variť :)
Ak chcete, môžem Vám zaslať presne aký sous-vide cooker mám ja a aj nejaké recepty k nemu
Pekný víkend
Nina