Pšenová kokosová kaša s banánovým pyré


Pšenová kokosová kaša s banánovým pyré

Bez raňajok nefungujem, nenaštartujem sa a pre istotu bez nich nevychádzam z domu. Či je to len jogurt, banán, čokoľvek, pred tým ako začnem fungovať, musím niečo zjesť. A potom to zapiť. Najlepšie kávou. Jednoducho, každý má to svoje. Na raňajkách si dávam záležať, takže mi nevadí, keď pri nich strávim aj viac času.

Čas prípravy 15 minút

TIP

Ku pšenovej kaši môžeme pridať aj rozomleté kešu oriešky, najlepšie je však namočiť ich do filtrovanej vody večer predtým, aby počas noci celkom zmäkli.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

INGREDIENCIE

100 g hustého kokosového mlieka v plechovičke
Pohár filtrovanej vody izbovej teploty
4 lyžice pšena
1 menší banán
1 lyžička javorového sirupu
Ovocie (figy, slivky, broskyne,…)  – voliteľné

POSTUP

Zohrejeme si vodu v rýchlovarnej kanvici a pšeno zatiaľ vložíme do sita. Kým sa zohrieva voda, kokosové mlieko vylejeme do hrnca a dáme variť na sporák. Po zovretí vody v kanvici na striedačku prelejeme pšeno v site s vriacou a studenou vodou (3-krát). Takto upravené pšeno dáme do vriaceho mlieka a teplotu stíšime na strednú.

Varíme asi 12 minút. Asi po  6 minútach premiešame a prilejeme trochu filtrovanej vody z pohára. Vždy keď sa začne pšeno lepiť na spodok hrnca prilejeme vodu a poriadne zmes primiešame. Pšeno dostatočne napučí a celá zmes by mala byť viac tekutá ako suchá.

Kým sa varí pšeno, banán rozmixujeme na kašu a pridáme k nemu lyžičku javorového sirupu. Keď je pšeno úplne mäkké a zmes má kašovitú konzistenciu, odstavíme ho zo sporáka, vložíme do misky a polejeme banánovým pyré. Pridáme ovocie a ihneď podávame.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.