Ovsená kaša na dva spôsoby

Deň sa môže začať! Vždy na inú chuť no s rovnako ľahkým postupom. Ovsené kaše sú skvelým raňajkovým jedlom, ktoré vie naštartovať deň a dodať telu potrebnú energiu na ráno. Takúto kašu si môžeme predpripraviť večer predtým a ráno ju dokončiť za pár minút. Alebo si ju nachystať do krabičky a dopriať si po rannej joge či cvičení.
Čas prípravy 10 minút
2 porcie
TIP
Môžeme pridať akékoľvek ovocie, k vanilkovo kokosovej kaši sa hodia najviac maliny, kiwi prípadne mango, ku čokoládovej kaši jahody či čučoriedky. Kašu môžeme pokvapkať orieškovým olejom a posypať horkou čokoládou.
INGREDIENCIE
1 šálka drvených ovsených vločiek
1 šálka kokosovo mandľového nápoja Alpro
1 lyžička chia
2 banány
Chrumkavé domáce cereálie (POSTUP TU)
Sušený kokos
Granátové jablko
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Polovica pomaranča
2 lyžičky holadského kakaa
Štipka mletého kardamonu
POSTUP
Ovsené vločky zalejeme večer polovicou šálky kokosovo-mandľového nápoja pridáme chia, prikryjeme a odložíme do chladničky. Ráno prilejeme ku vločkám zvyšné mlieko a pridáme jeden celý banán. Zmes mixujeme v mixéri pokým nedosiahne krémovú hustú konzistenciu a rozdelíme na dve časti.
K jednej pridáme vanilkový extrakt, granátové jablko, sušený kokos, quinoa domáce cereálie a nakrájanú polovicu druhého banánu.
K druhej časti pridáme holandské kakao, kardamon, pomaranč a rovnako nakrájanú zvyšnú polovicu banánu, kokos a cereálie.
Kašu môžeme pred tým, ako pridáme všetky ingrediencie na vrch, zohriať.
+ There are no comments
Add yours