Mascarpone vrtuľky

Poznáte to, ohlási sa návšteva a vy neviete, čo by ste rýchlo pripravili. Hľadáte niečo jednoduché a rýchle, no zároveň chutné a čerstvé. Ku káve, k čaju, k príjemnému posedeniu. Toto je presne ten recept, ktorý nikdy nesklame a dokonale uspokojí nielen našu potrebu niečo pripraviť , ale aj chuťové poháriky nečakaných návštevníkov.
do 30 minút
✻
INGREDIENCIE
Lístkové cesto v rolke
1 balenie Mascarpone
2 balíčky vanilkového cukru
Malinový džem
1 vajce
Biela čokoláda
Čerstvé ovocie
Produkty použité v recepte sú značky K-Classic od Kauflandu.
POSTUP
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov.
Rozbalíme lístkové cesto a rozkrájame ho na rovnaké štvorce. Každý roh štvorca narežeme a vždy druhú časť preložíme smerom do stredu (viď foto dole). Stred pritlačíme prstom.
Do stredu vrtuliek dáme pol čajovej lyžičky džemu a okraje každej vrtuľky potrieme rozmiešaným vajíčkom. Dáme piecť do rúry na približne 15-20 minút, pokým okraje nebudú zlatisté a lístkové cesto nenarastie.
Kým sa pečú vrtuľky, v miske si rozmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom a roztopíme bielu čokoládu.
Upečené koláčiky ešte teplé polejeme bielou čokoládou. Necháme vychladnúť, na džem do stredu vrtuliek dáme lyžičku mascarpone, prípadne ovocie a podávame.
Dobrú chuť!
+ There are no comments
Add yours