Malinový crumble


Malinový crumble

Crumble je moderný jednoduchý a najmä mnohotvárny recept, ktorý pochádza z Anglicka a veľkej obľube sa v poslednej dobe teší aj u nás. Prirovnať sa dá k drobenkovému koláču. V tomto recepte si pripravíme jeho zdravšiu verziu.

 Čas prípravy 30 minút
4 porcie

TIP

Maliny môžeme nahradiť aj iným ovocím, napríklad jahodami, čučoriedkami, jabĺčkami,… Prípadne urobiť mix ovocia. Rovnako tak je možné urobiť crumble vo veľkej zapekacej mise. Treba však tomu prispôsobiť pomer ingrediencií. Pridať môžeme škoricu, vanilkový exktrakt, mandľový extrakt, prípadne med. V pomere je ovocia vždy viac, ako chrumkavého povrchu.

Crumble. Dezert, ktorý sa prakticky nedá pokaziť a najlepšie okrem chute samotnej na ňom je, že sa dá obmieňať donekonečna. Dá sa pripraviť na sladko aj na slano, no populárnejšie sú práve sladké verzie. Rozdiel je pravdaže v plnke, kedy pri sladkých nahrádza ovocie zelenina a namiesto cukru sa do drobenky pridáva syr.

IMG_8933

INGREDIENCIE

Jedno balenie mrazených malín K-Bio (nová rada výrobkov značky Kaufland)
2 lyžičky škorice
2 lyžice malinového džemu K-Classic
1 lyžica brezového cukru
6 lyžíc pomarančového džusu K-Bio
Kukuričný škrob na zahustenie
50 g  malých ovsených vločiek K-Bio
75 g špaldovej múky K-Bio
3 lyžičky nelúpaného sezamu K-Bio
100 g masla nakrájaného na kocky (môžeme použiť aj bezlaktózové)
40 g cukru
Tip: Namiesto pomarančového džúsu môžeme pridať aj červené víno prípadne kombináciu vína a džúsu.

POSTUP

Do hrnca dáme džús, maliny, 1 lyžičku škorice, cukor a varíme, pokým sa cukor neroztopí. Pridáme džem, premiešame a môžeme zahustiť trochou kukuričného škrobu. Malinovú zmes rozdelíme do zapekacích misiek

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Múku, vločky, sezam, druhú lyžičku škorice, cukor a maslo rukou spojíme do sypkého cesta – tzv. drobenky. Posypeme ním vrch pripravenej malinovej zmesy v miskách.

Dáme piecť do rúry na približne 15 minút. Pečieme pokým drobenka na vrchu nezíska zlatú farbu. Vyberieme, na vrch môžeme položiť plátok masla, necháme ho roztopiť a voňavý dezert chvíľku vychladnúť. Môžeme jesť teplé ale aj úplne vychladnuté.

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.