Malinové pokušenie


Malinové pokušenie

Ak ste už náhodou skúšali moju pribináčikovú jahodovú tortu, potom tento malinový variant si hneď obľúbite. Takmer identická príprava, rozdielny výsledok a veľké osvieženie, ktoré si môžeme dopriať aj v horúcich letných dňoch.

35 min + tuhnutie (najlepšie počas noci)

 TIP

Do stredu keksíkového korpusu položte čerstvé maliny poliate hustým malinovým sirupom. Vyzerá to veľmi efektne keď sa torta rozkrojí a navyše, je to aj milé prekvapenie vo vnútri.

IMG_2449

INGREDIENCIE

Korpus
250 g sušienok Bebe Dobré ráno kakaové
150 g roztopeného masla
Plnka
4 malé tégliky vanilkového pribináčika
140 g hustého smotanového jogurtu s vanilkou
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček vanilkového cukru
100 g práškového cukru
Zopár čerstvých malín
2 lyžice hustého malinového sirupu
1 stužovač do krémov (želatína do krémov – modrý obal Dr.Oetker)
Zdobenie
Vanička čerstvých malín
Kryštálový cukor
Jedlé kvety
Čučoriedky
Maliny

 

POSTUP

Sušienky rozmixujeme na prach a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes pritlačíme druhou stranou lyžice, prípadne prstami, na dno formy. Dno formy netreba vymastiť maslom. Maliny umyjeme, usušíme kuchynskými utierkami a poukladáme na pripravený korpus. Polejeme ich dvoma lyžicami sirupu.

Pripravíme si plnku. Vo veľkej mise zmiešame práškový cukor s vanilkovým, pridáme pribináčikov, smotanový jogurt a všetko spolu poriadne premiešame. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha a špachtľou primiešame k zmesi. Ak chceme mať krém ružový, pridáme sirup aj do plnky, prípadne pridáme gélové červené farbivo.

Stužovač krémov / želatínu do krémov pripravíme podľa návodu na obale.  Najlepšie je pripraviť stužovač a pred vyliatím do krému ho zmiešať asi s dvoma až troma lyžicami krému a potom pridať ku zvyšku, aby sa nám nevytvorili žiadne hrudky. Zmes nalejeme na pripravený korpus s malinami a tortu dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie počas noci.

Pred používaním umyjeme všetky maliny z vaničky a dáme ich do hrnca a na sporák. Zasypeme ich cukrom (približne tri lyžice) a maliny rozvaríme. Cukor sa musí rozpustiť, vodu pridávať netreba, nakoľko maliny pustia šťavy dosť a potrebujeme hustú konzistenciu, ktorá nebude tiecť po naliatí na tortu po jej bokoch. Keď sú maliny rozvarené cez sito preškrabkáme lyžičkou maliny tak, aby sme sa zbavili všetkých zrniečok. Hustú malinovú zmes necháme celkom vychladnúť a potom rozotrieme na vrch stuhnutej torty. Ozdobíme jedlými kvetmi, malinami a čučoriedkami.

IMG_2564

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.