Lososový koláč


Lososový koláč

Keď si tento koláč ešte predstavím na povrchu posypaný fetou, mám chuť spraviť ho znova! A potom znova:). Ale s fetou či bez nej, toto je skutočne veľká pochúťka pre milovníkov lososa, akým som aj ja.

 Čas prípravy  10 minút

Čas celkového pečenia 40 minút

INGREDIENCIE

Lístkové cesto
1 šálka čerstvého špenátu
200 g čerstvý losos
Kyslá smotana
Strúčik cesnaku
Kôra z jedného bio citróna
Čerstvý kôpor
1 vajce
1 stredne veľká cuketa
1 stredne veľká cvikla
Sezamové a ľanové semiačka
Soľ, čerstvo namleté farebné korenie
Extra panenský olivový olej

 POSTUP

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Upečieme cviklu. Po upečení ju ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a spolu s cuketou ugrilujeme. Teflónovú misu s odnímateľným dnom vystelieme lístkovým cestom a dno popicháme vidličkou. Dáme zapiecť do rúry pri 180 stupňoch na približne 3 až 4 minúty.

Zatiaľ zmiešame smotanu, kôpor, vajce, pretlačený cesnak a kôru z citróna. Dochutíme soľou a korením.

Na predpečené cesto uložíme umytý a osušený čerstvý špenát. Lososa zbavíme kože a nakrájame na tenšie plátky. Tie navrstvíme na špenát. Všetko zalejeme smotanovou omáčkou a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch približne na 20 minút.

Ak začnú okraje cesta hnednúť, koláč dopečieme zakrytý alobalom. Po vytiahnutí z rúry uložíme na vrch grilovanú zeleninu, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme semiačkami.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.