Letný šalát s jahodami a fetou


Letný šalát s jahodami a fetou

Ľahký šalát ako stvorený na teplý letný večer, s pohárom dobrého vína a pohodovou náladou. Príprava je veľmi rýchla a jednoduchá. Jahody s fetou a cesnakom sú skvelou kombináciou. Kto však nechce, cesnak môže pokojne vynechať. Dobrú chuť!

 Čas prípravy 15 minút 2 porcie

Processed with VSCOcam with c1 preset

INGREDIENCIE

250 g jahôd
180 g syru Feta
130 g čerstvého špenátu
Za hrsť lúpaných mandlí
2 lyžice extra virgin olivového oleja
1 lyžica jahodového balsamica
1 lyžica limetovej šťavy
1 lyžička agáve sirupu (možné nahradiť medom)
1 strúčik cesnaku (dobrovoľné)
Čerstvo namleté čierne korenie
Štipka soli
Lyžička čierneho sezamu

POSTUP

Špenátové listy poriadne prepláchneme, usušíme a dáme do hlbokej misy. Jahody nakrájame na polovičky a pridáme k špenátu. Fetu nadrobíme a rovnako pridáme k špenátu.  Mandle zľahka opražíme na suchej panvici a prisypeme k zmesi.

V uzatvárateľnom poháriku zmiešame olivový olej, balsamico, čierne korenie, agáve sirup, štipku soli, pretlačený strúčik cesnaku a limetovú šťavu. Pohár uzavrieme a poriadne pretrepeme. Zalejeme šalát, ktorý na záver posypeme čiernymi semiačkami sezamu. Podávame s hriankami, ktoré môžeme potrieť cesnakom.

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.