Letný dezert z manga a jahôd


Letný dezert z manga a jahôd

Rýchly, ľahký, osviežujúci. A ešte k tomu jednoduchý na prípravu. Tento dezert dokonale spĺňa moje predstavy o letnom sladkom potešení na tanieri. Vznikol spontánne keď som išla znížiť svoju telesnú teplotu do obchodu. Občas sú tie horúčavy na niečo naozaj dobré…

 Čas prípravy 20 minút
Čas tuhnutia 1 hodina

Processed with VSCO with hb1 preset

INGREDIENCIE

Produkty použité v recepte sú všetky značky K-Classic z Kauflandu. Ďalšie zaujímavé recepty z týchto produktov si môžete pozrieť TU.

Processed with VSCO with hb1 preset

2 hrste Honey&Nut Flakes K-Classic
1-1,5 hrnčeka čerstvých jahôd
1 väčšie čerstvé mango
1 smotana na šľahanie
2 práškové želatíny
1 vanilkový cukor

Ak chceme sladší dezert, stačí roztopiť bielu čokoládu v smotane na šľahanie, nechať poriadne vychladiť, zľahka metličkami vymixovať a poliať vrch torty ako na fotografiách.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

POSTUP

Do tortovej formy vysypeme cornflakes a jemne ich popučíme.

Mango ošúpeme, nakrájame a vložíme do mixéra spolu s polovičkou balenia vanilkového cukru. Rozmixujeme na kašu, pridáme polovičku smotany na šľahanie a poriadne rozmiešame. Želatínu vysypeme do hrnčeka, zalejeme ju 3-4 lyžicami studenej vody a necháme pár minút nabopnať. Postavíme na sporák a roztopíme ju (pozor, želatínu nevaríme). Následne ju rozmiešame asi s troma lyžicami mangovej zmesy a pridáme ku zbytku. Poriadne rozmiešame a vylejeme na cornflakes. Dáme do chladničky.

Kým mangová zmes tuhne, umyjeme a nakrájame jahody. Rovnako ich rozmixujeme so zbytkom vanilkového cukru, pridáme smotanu a pripravíme si opäť želatínu. Postupujeme rovnako, ako pri mangovej príchuti.

Jahodovú zmes vylejeme na mangovú a tortu necháme asi hodinu tuhnúť v chladničke. Vrch torty môžeme posypať chrumkavými flakes.

PS: Neminutých cornflakes sa nemusíte báť, s bielym jogurtom ich skonzumujete raz-dva.

Dobrú chuť!

Processed with VSCO with hb1 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.