Jarné mini tortičky (ovečky)


Jarné mini tortičky (ovečky)

Klop Klop! Jar je tu a  treba sa nachystať aj v kuchyni. Jeden z mojich najmilších receptov prichádza s mojím obľúbeným ročným obdobím. Pozrite na mini malinové ovečky z nadýchaného cesta a s „vlnou“ z bielej čokolády.

 Čas prípravy a pečenia 1 HOD 30 MIN

IMG_6121

INGREDIENCIE

Korpus
4 žĺtky
240 g práškového cukru
2 lyžice ľadovej vody
6 lyžíc horúcej vody
240 g hladkej preosiatej múky K-Classic
Polovička bal. prášku do pečiva
Sneh zo 4 bielkov
Kôra z 2 bio citrónov
Ružové farbivo

Vonkajší krém
400 g bielej čokolády
200 g smotany na šľahanie

Vnútorný krém
500 g ricotty (prípadne jemného tvarohu)
1 balenie bourbon vanilka cukru
1 lyžica vanilkového bourbonu
1 Biela čokoláda K-Classic
180 g čerstvých malín

Ďalej potrebujeme
Okrúhlu formu na pečenie
Maslo na vymastenie formy
Malinový džem K-Classic
Okrúhlu vykrajovačku
Zdobiace vrecká
Srdiečkovú čokoládu
Modelovaciu čokoládu

IMG_6102

  

POSTUP

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Opatrne rozdelíme žĺtky od bielkov a vložíme ich do dvoch mís. Misa s bielkami musí byť suchá a čistá, v opačnom prípade nevyšľaháme tuhý sneh (ten však pripravujeme ako posledný, môžeme do neho pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy). Žĺtky za pomoci mixéra vyšľaháme s cukrom. Pridáme dve lyžice studenej vody a opäť vyšľaháme.

Múku preosejeme niekoľkokrát (korpus bude vzdušnejší, ľahší a viac narastie) a premiešame poriadne s práškom do pečiva. Takúto múku potom prisýpame k žĺtkom a na striedačku prilievame horúcu vodu. Keď minieme všetku múku a vodu, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a ružové farbivo. Premiešame. Vymiešame tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka špachtľou primiešame k cestu. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť približne na 35-40 minút pri 180 stupňoch.

Pripravíme si krém. Ricottu premiešame poriadne s vanilkovým cukrom. Pridáme bourbon (obsahuje alkohol) príp. esenciu, čerstvé maliny, roztopenú bielu čokoládu a vymiešame krém. Dáme tuhnúť do chladničky minimálne na tri hodiny.

400 g bielej čokolády nalámeme na kúsky a vložíme do kovovej misky. Smotanu na  šľahanie zohrejeme v hrnci, nalejeme na čokoládu, prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať. Potom rozmiešame, prikryjeme fóliou a necháme cez noc v chladničke. Za pomoci mixéra vymixujeme na druhý deň na pomalých otáčkach na tuhý krém.

Vonkajším aj vnútorným krémom naplníme zdobiace vrecká. Korpus rozrežeme na dve časti a vykrojíme kolieska (forma cm= cca 14-16 koliesok). Na vykrojené korpusy natrieme z jednej strany džem, naň pridáme krém (hladká špička) a prikryjeme ďalším korpusom (džemovou stranou dole). Ozdobíme vonkajším krémom pričom používame ozdobnú špičku, z modelovacej čokolády urobíme oči a ústa a dozdobíme mini tortičky. Ako uši môžeme použiť mini marshmellows, ako nos čokoládové srdiečko.

IMG_6132

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.