Hustá brokolicová polievka s tofu


Hustá brokolicová polievka s tofu

 Hoisin údené tofu, chrumkavé hráškové lusky, sezam a brokolicový krém. Táto polievka predstavuje jedlo 2v1. Zasýti natoľko, že druhý chod už netreba. Ak hľadáte netradičný brokolicový krém, potom je tento pre vás ako stvorený.

 Čas prípravy 45 minút
5 porcií

IMG_6045

INGREDIENCIE

500 g brokolice
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 zemiak
Olivový olej
1 bujón K-Bio (plus 800 ml vody)
Vegánsky krém na varenie  K-Take it veggie
Údené tofu K-Take it veggie
Hoisin ázijská omáčka
Hráškové lusky celé
Nelúpaný sezam K-Bio
Čerstvý koriander
Soľ, korenie, trošku sušeného čili

POSTUP

Brokolicu očistíme, nakrájame stonku na malé kocky a oddelíme hlavičky. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak ošúpeme a pretlačíme, zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci si rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a orestujeme. Následne prisypeme do hrnca zemiak a brokolicové stopky. Chvíľku orestujeme, pridáme brokolicové hlavičky a zalejeme rozpusteným bujónom. Varíme pokým brokolica a zemiak nebudú celkom mäkké.

Kým sa polievka varí, tofu usušíme kuchynskými  utierkami, nakrájame ho na väčšie kocky a vložíme do misky. Pridáme hoisin omáčku (toľko, aby bola každá kocka tofu namočená). Tofu orestujeme na troške olivového oleja, posypeme sezamom, napichneme na špajdľu a odložíme bokom. Na tej istej panvici orestujeme aj hráškové lusky (konce luskov je potrebné odrezať).

Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom, primiešame krém na verenie, dochutíme korením, soľou, troškou čili a podávame s tofu, orestovanými luskami a čerstvým koriandrom.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.