Domáci ovocný sirup Very Berry


Domáci ovocný sirup Very Berry

Leto a osviežujúce limonády jednoducho patria k sebe. Z čerstvého ovocia, byliniek, s ľadom, sódou a pravdaže domácim sirupom. Tentokrát som sa pustila do extrémne voňavého sirupu z bobuľového ovocia.

 Čas prípravy 1 hodina

Je ľahké, osvieži, je zdrojom najjemnejších vôní, najintenzívnejších farieb a najrozmanitejších chutí. Bobuľové ovocie je jedným z najlepších zdrojov dôležitých antioxidačných látok.

INGREDIENCIE

1 kg mix bobuľového ovocia (v recepte sú použité: ríbezle, jošty, čučoriedky, maliny)
500 g vykôstkovaných višní
1,5 kg jemného krupicového cukru
2 lyžice kyseliny citrónovej
2,5 až 3 litre čistej vody

Processed with VSCO with lv01 preset

POSTUP

Višne umyjeme a vykôstkujeme, bobuľové ovocie rovnako umyjeme a zbavíme všetkých lístkov a stoniek. Všetko ovocie vysypeme do hlbokého hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť, až pokým sa ovocie celkom nerozvarí. Ešte v hrnci ho rozpučíme pretláčačom na zemiaky.

Následne prelejeme vodu s ovocím cez husté sito aby sme sa zbavili všetkých zrniečok, šupiek a samotného roztlačeného ovocia.

Získanú šťavu a vodu z ovocia postavíme späť na sporák, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a za stáleho miešania varíme pokým sa cukor celkom nerozpustí.

Ešte horúci sirup nalejeme do čistých fliaš, zatvoríme a položíme na tmavé suché miesto zabalené v deke alebo v plachte. Sirup necháme takto celkom vychladnúť.

Na zdravie!

Processed with VSCO with lv01 preset

Processed with VSCO with lv01 preset

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.