Cícerovo-fazuľové fašírky s čerstvým šalátom

Oblačno, miestami fašírky :-). Jedna voľná nedeľa a obrovská chuť na niečo nové, iné, chutné a zdravé zároveň. Na niečo podobné som sa chystala už dlho. Nebol to síce môj obľúbený falafel, ale na týchto fašírkach sme si skutočne pochutnali.
Čas prípravy 20 minút
Pečenie 20 minút
INGREDIENCIE
Fašírky
1 plechovka cíceru
1 plechovka bielej fazule alebo fazuľu môžeme nahradiť tofu K-Take it veggie (Nature)
2 lyžice kapár
1 menšia žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
Sójový jogurt K-Take it veggie
1/2 lyžičky kurkumy
1 lyžička mletej sladkej papriky
Soľ, korenie
1 lyžica vegánskeho krému na varenie K-Take it veggie
1 lyžica dijónskej alebo medovej horčice
cca 80 g kukuričnej múky
Šalát
Za väčšiu hrsť poľného šalátu
1 väčšia hrsť ľadového šalátu
Čerstvá mäta
Bambusové výhonky
1 menšia červená cibuľa
1 menší fenikel
1 pomaranč
1 avokádo
Olej z vlašských orechov
Ďalej potrebujeme
Slnečnicový olej
Čistý sójový jogurt K-Take it veggie
1 lyžica medovej alebo dijonskej horčice
Soľ, korenie
1 lyžica citrónovej šťavy
POSTUP
Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme alebo nastrúhame na strúhadle, cícer, fazuľu a kapary zbavíme vody. Vo výkonnom kuchynskom robote zmiešame dokopy a rozmixujeme cícer, fazuľu (prípadne tofu), kapary, nasekanú cibuľu s cesnakom, vajce, horčicu, všetky koreniny a viac ako polovicu kukuričnej múky. Keď je zmes takmer rozmixovaná, pridáme jogurt, vegánsky krém na varenie a vymiešame lepkavé cesto (ak je príliš lepkavé, zapracujeme ešte viac múky). Dochutíme soľou a korením.
Zvyšnú múku použijeme na pomúčenie pracovnej dosky a posypanie vytvarovaných fašírok. V hlbokej panvici si rozohrejeme olej a fašírky opečieme z každej strany, kým nezačnú chytať zlatistú farbu. Uložíme na kuchynské utierky a následne vložíme do vyhriatej rúry na približne 7-8 minút pri 180 stupňoch.
Zatiaľ si pripravíme dressing. Zvyšný sójový jogurt poriadne rozmiešame s 1 lyžicou citrónovej šťavy, 1 lyžicou medovej alebo dijonskej horčice, soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Odložíme bokom.
Šalátové listy premyjeme, usušíme a zmiešame spolu s výhonkami, najemno nakrájaným feniklom, ktorý zbavíme tvrdých častí, ošúpaným a nakrájaným pomarančom, na jemno nakrájanou cibuľou na mesiačiky, mätou a olejom z vlašských orechov. Na okraj taniera pridáme nakrájané avokádo.
Fašírky podávame na šaláte spolu s dressingom.
+ There are no comments
Add yours