Chrumkavé tofu strips


Chrumkavé tofu strips

Kto by nemiloval chrumkavé kúsky! A kto povedal, že by nemohli byť zdravé? Ako napríklad tieto! Tofu obalené v orieškoch, pečené v rúre a podávané s jahodovou omáčkou. MŇAM! A aby som nezabudla, tento a ďalšie iné skvelé a zdravé recepty nielen pre deti nájdete aj v aktuálnom Kaufland letáku.

 Čas prípravy a pečenia 35 minút


Tip
Tofu chrumkavé kúsky podávame so zeleninou bohatou na rastlinné bielkoviny ako je avokádo, brokolica, špenát či špargľa

♡ INGREDIENCIE

1 bal. (2x200g) KVeg. Tofu natur
1 PL panenského oliv. oleja
1,5 PL sójovej omáčky so zníženým obsahom soli
1 PL javorového sirupu

Na chrumkavú krustu
1 šálka nelúpaných mandlí (taktiež bohaté na vit. aj bielkoviny)
1 PL lahôdkového natur droždia
Štipka soli
Korenie prípadne sušené bylinky podľa chuti a preferenciií (voliteľné)

Obaľovanie
1 celé vajce
2 kopcovité lyžice rozmixovaných ovsených vločiek

♡ POSTUP

Tofu osušíme kuchynskými utierkami a nakrájame na približne 2 centimetre hrubé pásiky (z jedného tofu urobíme šesť kúskov). Tofu vložíme do hlbokej nádoby, pridáme olej, sójovú omáčku, javorový sirup a necháme marinovať v chladničke aspoň 30 minút. 

V kuchynskom robote zatiaľ rozmixujeme mandle a zmiešame ich s droždím a soľou.  

Pripravíme si tri misky. Do jednej dáme rozmixované ovsenné vločky, do druhej vyšlahané vajce a do tretej mandľovú zmes.

Tofu necháme odkvapkať z prebytočnej marinády, obalíme ho najprv vo vločkách, potom vo vajíčku a nakoniec v mandľovej zmesi a ukladáme na plech s papierom na pečenie. 

Pečieme pri 200 stupňoch približne osem minút dozlatista.  Namiesto kečupu podávame s omáčkou z mrazených jahôd, vody a medu/javorového sirupu.

Pripravíme ju jednoducho:
Jahody s trochou vody rozvaríme v menšom hrnci, ked sa rzvaria pridáme k nim med alebo javorový sirup podľa chuti. 

Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.