Cheesecake z bielej čokolády

Tento chceesecake z bielej čokolády zatiaľ láme všetky rekordy. Je s ním trochu viac roboty, výsledok ale stojí za to. Je možné zameniť bielu čokoládu aj za horkú. Je to jednoducho favorit.
Čas prípravy 1 hod 20 min
Všetky suroviny vytiahneme aspoň pol hodinku pred pečením z chladničky aby boli izbovej teploty. TU nájdete viac informácií o príprave chceesecakes.
Tips
Ako na srdiečka. Malou injekčnou striekačkou alebo lyžičkou opatrne spravíme malé bodky do kruhu. Ak chceme urobiť romantické srdiečka a prekvapiť svoje polovičky, urobíme bodky do kruhov a potom ihlou/páratkom, ťaháme v jednom kruhu v smere hodinových ručičiek a v druhom kruhu do protismeru.
INGREDIENCIE
Korpus
270 g sušienok Oreo
150 g roztopeného masla
375 g Philadelphia (alebo akýkovek iný cream cheese – smotanový syr)
70 g hnedý cukor
1 ks vajce
1 ks bielok
1 lyžička vanilkový bourbon (môžeme nahradiť vanilkovým extraktom alebo naškrabkaným strukom)
1 lyžička citrónovej šťavy
240 g bielej čokolády
60 ml smotany na varenie
300 g ovocie
maslo na vymastenie formy
alobal
papier na pečenie
POSTUP
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Ako prvé si pripravíme formu na pečenie. Vymastíme ju maslom a na spodnú časť uložíme papier na pečenie (vystrihneme kruh). Papier na pečenie znova natrieme maslom. Z vonkajšej strany obalíme formu alobalom, aby sa pri pečení vo vodnom kúpeli nedostala dnu voda.
Teraz si môžeme prichystať korpus. Oreo kekse rozdrvíme v mixéri a zmiešame spolu s roztopeným maslom. Opačnou stranou lyžice alebo jednoducho prstami, pritlačíme hmotu do vymastenej formy. Ak sa nám zdá príliš mokrá, rozdrtíme ešte jeden keksík a posypeme už nachystaný korpus.
Pripravíme si ovocnú zmes. K tomuto cheesecake skvele sedia višne, maliny alebo čučoriedky. Pri malinách musíme pasírovať, pri ostatnom spomenutom ovocí nie. Mrazené či čerstvé ovocie rozvaríme v hrnci so 100 ml vody, s lyžicou cukru, lyžicou citrónovej šťavy 1 a 1/2 lyžičky škrobu. Rozmixujeme. Mala by nám vzniknúť hustá ovocná kaša.
Necháme chladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Spojíme cream cheese s cukrom, najlepšie použiť metličky. Potom pridáme vajce, bielok, vanilku a citrónovú šťavu. Naštartujeme sporák a vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu so smotanou na varenie. (Ako na vodný kúpeľ zistíte TU)
Takto upravenú čokoládu zmiešame so syrovou zmesou, poriadne premiešame aby nezostali žiadne hrudky. Na spodok korpusu nalejeme väčšiu časť ovocnej omáčky. Opatrne nalejeme plnku, tak, aby nepresvitala žiadna ovocná zmes, pri pečení totižto ak bude príliš pri vrchu bude presvitať. Potom vytvoríme na vrchu torty srdiečka, prípadne iné motívy (vid TIP vyššie).
Pečieme 40-45 minút. Potom rúru vypneme a tortu tam necháme 6 hodín stáť. Bez otvárania rúry. Nech si oddýchne a zostane presne taká lesklá a nepopraskaná.
+ There are no comments
Add yours