Bryndzové koláčiky


Bryndzové koláčiky

Tieto malé bryndzové koláčiky sú skvelou voľbou, keď čakáte návštevu a roboty, ktorá vás ešte čaká, je až príliš veľa. Ich príprava je totižto jednoduchá a nezaberie veľa času. Koláčiky sa dajú pripraviť ako do malých formičiek, tak aj do jednej veľkej.

 Čas prípravy 30 minút

8 porcií

IMG_6891

INGREDIENCIE

250 g čerstvá bryndza
250 ml kyslej smotany K-Classic
3 ks tenšej mladej cibuľky
1 balenie lístkového cesta K-Classic
3 ks vajce
Slanina K-Classic
2 lyžičky mletej sladkej papriky
Soľ
Čerstvo namleté korenie
Zväzok čerstvej pažítky alebo zelených cíbikov
Trošku masla na vymastenie foriem

IMG_6888

POSTUP

Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Formičky vytrieme maslom a (príp. jednu veľkú formu) vystelieme lístkovým cestom (aj okraje). Spodok cesta popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.

Bryndzu poriadne vymiešame so smotanou. Tak, aby nám nezostali žiadne hrudky. Pridáme mletú papriku, korenie, soľ, umytú a nakrájanú cibuľku. Všetko poriadne premiešame a po jednom pridáme vajíčka. Ďalšie pridáme vždy vtedy, keď je predošlé poriadne rozmiešané s bryndzovo-smotanovou zmesou.

Pripravenú plnku nalejeme do formičiek alebo formy. Pri formičkách je najlepšie použiť lyžicu. Plnku nedávame až po okraj formičiek.

Vložíme do rúry a necháme piecť cca 10 minút. Zatiaľ si nakrájame slaninku na malé kúsky. Po desiatich minútach otvoríme rúru a vrch koláčikov posypeme slaninkou a dáme znova piecť na ďalších 10 minút. Keď sú koláčiky už krásne zlaté na povrchu, vytiahneme ich rúry a necháme chvíľku odstáť.

Posypeme nasekanou pažítkou alebo cíbikmi. Prípadne čerstvými bylinkami.

IMG_7769

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.