Tvarohová nátierka


Tvarohová nátierka

Nie každé ráno mám čas na prípravu plnohodnotných raňajok. O to viac ma poteší, keď môžem z chladničky vytiahnuť pripravenú pomazánku, ktorá naštartuje môj deň. Stačí ju natrieť na chlieb či Knäckebrot, možno pridať nejakú zeleninu a chutné, výdatné a dokonca aj zdravé raňajky sú na svete.

Čas prípravy 12  minút

Processed with VSCOcam with c1 preset

INGREDIENCIE

250 g jemného hrudkovitého tvarohu
180 g kyslej smotany
3 lyžice masla
2 mrkvy
3 vajcia
Cviklové výhonky
1 lyžica citrónovej šťavy
Soľ
Čerstvo namleté čierne korenie
2 lyžičky extra panenského olivového oleja
Pečivo

POSTUP

Vajcia uvaríme natvrdo. Mrkvu očistíme a nastrúhame, výhonky premyjeme vodou a usušíme kuchynskými utierkami. Tvaroh, smotanu a maslo vymiešame do hladkej hmoty. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, olivový olej, cviklové výhonky a mrkvu, z ktorej zľahka vytlačíme rukami šťavu.

Vajíčka ochladíme v studenej vode, ošúpeme a nastrúhame do nátierky. Všetko poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme a podávame s čerstvým pečivom alebo s Knäckebrotom.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ďalšie pomazánky a nátierky nájdete tu:

Pivná pomazánka s Camembertom

Rybičková pomazánka

Cviklová nátierka s čučoriedkami a avokádom

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.