Tvarohová nátierka

Nie každé ráno mám čas na prípravu plnohodnotných raňajok. O to viac ma poteší, keď môžem z chladničky vytiahnuť pripravenú pomazánku, ktorá naštartuje môj deň. Stačí ju natrieť na chlieb či Knäckebrot, možno pridať nejakú zeleninu a chutné, výdatné a dokonca aj zdravé raňajky sú na svete.
Čas prípravy 12 minút
INGREDIENCIE
250 g jemného hrudkovitého tvarohu
180 g kyslej smotany
3 lyžice masla
2 mrkvy
3 vajcia
Cviklové výhonky
1 lyžica citrónovej šťavy
Soľ
Čerstvo namleté čierne korenie
2 lyžičky extra panenského olivového oleja
Pečivo
POSTUP
Vajcia uvaríme natvrdo. Mrkvu očistíme a nastrúhame, výhonky premyjeme vodou a usušíme kuchynskými utierkami. Tvaroh, smotanu a maslo vymiešame do hladkej hmoty. Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, olivový olej, cviklové výhonky a mrkvu, z ktorej zľahka vytlačíme rukami šťavu.
Vajíčka ochladíme v studenej vode, ošúpeme a nastrúhame do nátierky. Všetko poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme a podávame s čerstvým pečivom alebo s Knäckebrotom.
Ďalšie pomazánky a nátierky nájdete tu:
Pivná pomazánka s Camembertom
Cviklová nátierka s čučoriedkami a avokádom
+ There are no comments
Add yours