Syrový koláč s olivami a figovým džemom


Syrový koláč s olivami a figovým džemom

Ak hľadáte niečo sýte, voňavé, chutné a navyše jednoduché na prípravu, tento syrový koláč si zamilujete. U nás doma po upečení nezostal ani jeden kúsok.

 Čas prípravy 15 minút
Čas pečenia 40 minút

Processed with VSCO with lv01 preset

TIP

Syrový koláč môžeme rozdeliť do malých formičiek s vytlačitelným dnom a toto jedlo je tak výbornou pochúťkou pre návštevu. Koláčik navyše môžeme uložiť na listový šalát a pokvapkať olivovým olejom, čím bude nielen chutiť výborne, ale aj vyzerať efektne na tanieri.

Processed with VSCO with lv01 preset

Stačilo navštíviť Kaufland a všetky suroviny som zohnala za rozumnú cenu na jednom mieste. Suroviny použité v recepte sú značky K-Classic.

INGREDIENCIE

1 lístkové cesto
Figový džem
2 vaničky Cream cheese
1 white cheese (biely syr)
1 kyslá smotana
3 vajcia
Soľ
Korenie
Olivy bez kôstky, čierne aj zelené


Čo ešte potrebujeme
Formu na pečenie
Maslo na potretie formy

POSTUP

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Formu na pečenie si natrieme maslom a natiahneme naň rovnomerne (aj po okrajoch) lístkové cesto. Dno cesta popicháme vidličkou a natrieme figovým džemom.

Vo veľkej mise zmiešame cream cheese, kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti. Poriadne vymiešame a po jednom pridáme vajíčka. Môžeme použiť metličky, ďalšie vajce pridávame vždy, keď je predošlé úplne rozmiešané.

Nakoniec rukami nadrvíme biely syr a pridáme ho do misky. Premiešame špachtľou a zmes vylejeme na figový korpus.

Olivy nakrájame na kolieska a poukladáme na vrch koláča. Pečieme pri 180 stupňoch približne 40 minút. Upečený koláč necháme aspoň 20 minút vychladnúť a podávame.

Dobrúc huť!

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.