Šalát s figami, mozarelou a vajíčkom


Šalát s figami, mozarelou a vajíčkom

Tento šalát môžeme aj viackrát do mesiaca. Pravdaže, keď sú dostať čerstvé figy, bez nich to nie je ono. Príprava je jednoduchá a rýchla a výsledok výborný.

Čas prípravy 18 minút 2 porcie

TIP

Figy môžeme poliať slivkovým vínom. Zvýrazní chuť fíg a veľmi dobre doplní chuť šalátu.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

INGREDIENCIE

1 balenie mix šalát
Zmes čerstvých byliniek
2 ks mozarella
Žltá/červená paradajka (ľubovolné)
2 ks vajce
Proscuitto crudo
2 Čerstvé figy
Lucerna (klíčky) – nemusí byť


Dressing
Čerstvé maslo (1 lyžica)
Olivový olej (asi dve lyžice)
1 lyžica krémového figového balsamica (môže byť aj akákoľvek iná príchuť, príp. čisté krémové balsamico)
Čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
Soľ (podľa chuti)
Šťava z citróna (1 lyžica)

POSTUP

Šalát poriadne premyjeme vodou, necháme odkvapkať a na záver usušíme kuchynskými utierkami. Zmiešame ho s natrhanými čerstvými bylinkami a rozdelíme do tanierov. Mozarelly zbavíme vody a nakrájame na dlhé pásiky, pridáme k šalátu.

Vajce uvaríme na hniličko (do vriacej vody vložíme vajce izbovej teploty – nie studené, aby neprasklo! Varíme 4 minúty, následne vložíme do ľadovej vody a keď vychladne, ošúpeme ho).

Kým vajcia chladnú, nakrájame si paradajky a zmiešame ich so šalátom. Proscuitto natrháme a pridáme do tanierov. Figy prekrojíme a uložíme na vrch šalátu. Posypeme lucernou.

Pripravíme si dressing. Maslo roztopíme a prelejeme ho do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Pridáme k nemu olej, balsamico, korenie, soľ, citrónovú šťavu a uzavrieme. Poriadne pretrepeme a polejeme ním celý šalát.

Na záver uložíme na šalát ošúpané vajíčko a posypeme ho jemne soľou. Podávame ihneď. Dobrú chuť!

Processed with VSCOcam with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.