Šalát s figami, mozarelou a vajíčkom

Tento šalát môžeme aj viackrát do mesiaca. Pravdaže, keď sú dostať čerstvé figy, bez nich to nie je ono. Príprava je jednoduchá a rýchla a výsledok výborný.
Čas prípravy 18 minút 2 porcie
TIP
Figy môžeme poliať slivkovým vínom. Zvýrazní chuť fíg a veľmi dobre doplní chuť šalátu.
INGREDIENCIE
1 balenie mix šalát
Zmes čerstvých byliniek
2 ks mozarella
Žltá/červená paradajka (ľubovolné)
2 ks vajce
Proscuitto crudo
2 Čerstvé figy
Lucerna (klíčky) – nemusí byť
Dressing
Čerstvé maslo (1 lyžica)
Olivový olej (asi dve lyžice)
1 lyžica krémového figového balsamica (môže byť aj akákoľvek iná príchuť, príp. čisté krémové balsamico)
Čerstvo namleté čierne korenie (podľa chuti)
Soľ (podľa chuti)
Šťava z citróna (1 lyžica)
POSTUP
Šalát poriadne premyjeme vodou, necháme odkvapkať a na záver usušíme kuchynskými utierkami. Zmiešame ho s natrhanými čerstvými bylinkami a rozdelíme do tanierov. Mozarelly zbavíme vody a nakrájame na dlhé pásiky, pridáme k šalátu.
Vajce uvaríme na hniličko (do vriacej vody vložíme vajce izbovej teploty – nie studené, aby neprasklo! Varíme 4 minúty, následne vložíme do ľadovej vody a keď vychladne, ošúpeme ho).
Kým vajcia chladnú, nakrájame si paradajky a zmiešame ich so šalátom. Proscuitto natrháme a pridáme do tanierov. Figy prekrojíme a uložíme na vrch šalátu. Posypeme lucernou.
Pripravíme si dressing. Maslo roztopíme a prelejeme ho do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Pridáme k nemu olej, balsamico, korenie, soľ, citrónovú šťavu a uzavrieme. Poriadne pretrepeme a polejeme ním celý šalát.
Na záver uložíme na šalát ošúpané vajíčko a posypeme ho jemne soľou. Podávame ihneď. Dobrú chuť!
+ There are no comments
Add yours