Ryžová raňajková kaša s malinami


Ryžová raňajková kaša s malinami

O tom, ako dôležité sú pre mňa raňajky, som už písala niekoľkokrát. A v tomto jesennom období ma ráno nepoteší nič viac, ako teplá kaša s ovocím. Navyše, čaro takýchto kaší je v tom, že sa dajú spraviť na niekoľko spôsobov a stačí len vymeniť ovocie, pridať med, oriešky, javorový sirup a hneď máme „nové jedlo“. Jednoducho si kašu môžeme prispôsobiť nielen našim chutiam, ale aj momentálnej nálade, tomu čo ponúka naša kuchyňa, ročnému obdobiu,…

Čas prípravy 12 minút 1 porcia

TIP

K vločkám môžete pridať aj quinou ak chcete zvýšiť obsah bielkovín v kaši. Ovocie nemusí byť čerstvé, môžete použiť aj akékoľvek mrazené ovocie, prípadne vmiešať do kaše lyžičku hustého kvalitného džemu.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

INGREDIENCIE

1,5 šálky ryžového mlieka
Pol šálky ryžových vločiek
Plátok masla
1 lyžička javorového sirupu (príp med alebo agáve)
Maliny čerstvé/ mrazené (alebo akékoľvek iné ovocie)
Kešu oriešky (príp. konopné semiačka alebo iné oriešky)

Processed with VSCOcam with lv01 preset

POSTUP

Mlieko dáme zohrievať, ryžové vločky prepláchneme vlažnou vodou a potom ich vložíme do už teplého mlieka. Premiešame a necháme zovrieť. Za stáleho miešania varíme až pokým nie sú vločky mäkké. Asi 5 minút. Pridáme na vrch plátok masla, prikryjeme pokrievkou a necháme dve minúty oddychovať. Zatiaľ si umyjeme maliny, viac ako polovičku z nich roztlačíme a zvyšné necháme celé.

Dáme kašu do misky premiešame ju, polejeme javorovým sirupom, pridáme malinovú zmes, celé maliny a kešu oriešky. Podávame ešte teplé. Pokiaľ sa nám kaša zdá počas varenia príliš hustá, môžeme ešte priliať mlieko. Naopak, ak sa nám zdá príliš riedka, pridáme vločky.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.