Ryžová raňajková kaša s malinami

O tom, ako dôležité sú pre mňa raňajky, som už písala niekoľkokrát. A v tomto jesennom období ma ráno nepoteší nič viac, ako teplá kaša s ovocím. Navyše, čaro takýchto kaší je v tom, že sa dajú spraviť na niekoľko spôsobov a stačí len vymeniť ovocie, pridať med, oriešky, javorový sirup a hneď máme „nové jedlo“. Jednoducho si kašu môžeme prispôsobiť nielen našim chutiam, ale aj momentálnej nálade, tomu čo ponúka naša kuchyňa, ročnému obdobiu,…
Čas prípravy 12 minút 1 porcia
TIP
K vločkám môžete pridať aj quinou ak chcete zvýšiť obsah bielkovín v kaši. Ovocie nemusí byť čerstvé, môžete použiť aj akékoľvek mrazené ovocie, prípadne vmiešať do kaše lyžičku hustého kvalitného džemu.
INGREDIENCIE
1,5 šálky ryžového mlieka
Pol šálky ryžových vločiek
Plátok masla
1 lyžička javorového sirupu (príp med alebo agáve)
Maliny čerstvé/ mrazené (alebo akékoľvek iné ovocie)
Kešu oriešky (príp. konopné semiačka alebo iné oriešky)
POSTUP
Mlieko dáme zohrievať, ryžové vločky prepláchneme vlažnou vodou a potom ich vložíme do už teplého mlieka. Premiešame a necháme zovrieť. Za stáleho miešania varíme až pokým nie sú vločky mäkké. Asi 5 minút. Pridáme na vrch plátok masla, prikryjeme pokrievkou a necháme dve minúty oddychovať. Zatiaľ si umyjeme maliny, viac ako polovičku z nich roztlačíme a zvyšné necháme celé.
Dáme kašu do misky premiešame ju, polejeme javorovým sirupom, pridáme malinovú zmes, celé maliny a kešu oriešky. Podávame ešte teplé. Pokiaľ sa nám kaša zdá počas varenia príliš hustá, môžeme ešte priliať mlieko. Naopak, ak sa nám zdá príliš riedka, pridáme vločky.
+ There are no comments
Add yours