Rebarbora – jahoda – čierna ríbezľa sirup


Rebarbora – jahoda – čierna ríbezľa sirup

Tentokrát som  sa rozhodla pre krásne voňavý sirup z ovocia, ktorého je v tomto ročnom období dostatok. Nehodí sa len k vode alebo minerálke, ale vynikajúco chutí aj v miešaných drinkoch.

 Čas prípravy 1 hodina 3 litre

Processed with VSCOcam with c1 preset

INGREDIENCIE

5 hrubších ks rebarbory
3 šálky čerstvých jahôd
1 šálka čiernych ríbezlí
2 lyžice kyseliny citrónovej
1,5 kg jemného krupicového cukru
3 litre čistej vody

POSTUP

Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Jahody a ríbezle umyjeme (jahody môžeme prekrojiť na polovičky). Do hrnca dáme 2 litre vody a do nej dáme variť rebarboru a po chvíľke pridáme aj jahody a ríbezle. Necháme celkom rozvariť, ovocie popučíme a odstavíme z ohňa.

Prelejeme do sita alebo môžeme použiť aj gázu a všetku šťavu necháme prekvapkať do čistého hrnca. Do tohto hrnca pridáme 1 liter čistej vlažnej vody, cukor a dve lyžice kyseliny citrónovej. Keď sa cukor celkom rozpustí a sirup zovrie, odstavíme z ohňa a ešte horúci nalejeme do fliaš. Odložíme na suché tmavé miesto a sirup necháme celkom vychladnúť.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.