Rebarbora – jahoda – čierna ríbezľa sirup

Tentokrát som sa rozhodla pre krásne voňavý sirup z ovocia, ktorého je v tomto ročnom období dostatok. Nehodí sa len k vode alebo minerálke, ale vynikajúco chutí aj v miešaných drinkoch.
Čas prípravy 1 hodina 3 litre
INGREDIENCIE
5 hrubších ks rebarbory
3 šálky čerstvých jahôd
1 šálka čiernych ríbezlí
2 lyžice kyseliny citrónovej
1,5 kg jemného krupicového cukru
3 litre čistej vody
POSTUP
Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Jahody a ríbezle umyjeme (jahody môžeme prekrojiť na polovičky). Do hrnca dáme 2 litre vody a do nej dáme variť rebarboru a po chvíľke pridáme aj jahody a ríbezle. Necháme celkom rozvariť, ovocie popučíme a odstavíme z ohňa.
Prelejeme do sita alebo môžeme použiť aj gázu a všetku šťavu necháme prekvapkať do čistého hrnca. Do tohto hrnca pridáme 1 liter čistej vlažnej vody, cukor a dve lyžice kyseliny citrónovej. Keď sa cukor celkom rozpustí a sirup zovrie, odstavíme z ohňa a ešte horúci nalejeme do fliaš. Odložíme na suché tmavé miesto a sirup necháme celkom vychladnúť.
+ There are no comments
Add yours