Quinoa šalát s pečenou repou a sladkou nektárinkou


Quinoa šalát s pečenou repou a sladkou nektárinkou

Tieto horúce dni sú na takýto šalát ako stvorené. Quinou môžeme pokojne zameniť za pohánku alebo pšeno a ľahký chutný šalát je na svete:)!

 Čas prípravy 40 minút

Processed with VSCO with f2 preset

INGREDIENIE

1 hrnček mix quinoa
Cca 100 g masla
Soľ, korenie
Za hrsť čerstvých byliniek (mix)
Dva strúčiky mladého cesnaku
1 nektárinka
2 stredne veľké červené repy
Šťava z polky citróna
1 žltá baby cuketa
1 zelená baby cuketa
1 syr Halloumi
Olivový olej

Processed with VSCO with f2 preset

POSTUP

Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Repu poriadne umyjeme, usušíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na grilovacej panvici vhodnej na pečenie v rúre. Repu pečieme pokým nie je mäkká, po vytiahnutí z rúry ju vložíme do hlbokého taniera, pokvapkáme citrónom, na každú položíme na vrch plátok masla a prikryjeme alobalom.

Pokým sa pečie cvikla, uvaríme si quinou, zbavíme ju prebytočnej vody, rozmiešame s asi dvoma plátkami masla, pretlačeným cesnakom, nasekanými bylinkami, soľou a čerstvo namletým farebným korením. Do takto ochutenej quinoi pridáme nakrájanú nektarínku na tenké polmesiačiky.

Po vytiahnutí cvikle z rúry uložíme na grilovaciu panvicu na kolieska nakrájané cuketky, polejeme jemne olivovým olejom, trošku osolíme a okoreníme a grilujeme pokým na nich nevidno pekné hnedé pásiky.

Zatiaľ si nakrájame syr halloumi, usušíme ho v papierových utierkach, jemne okoreníme a dáme piecť na grilovaciu panvicu (buď vedľa cuketiek, alebo až po ich upečení). Pozor, aby sme halloumi syr neprepiekli, ugrilovaný je veľmi rýchlo a treba ho vytiahnuť z rúry hneď, ako začne chytať zlatistú / hnedú farbu. V opačnom prípade sa syr vysuší a nebude sa dať dobre konzumovať.

Cuketky zmiešame s quinoou, pridáme nakrájanú cviklu na kocky, ogrilovaný halloumi syr a podávame.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.