Pesto z medvedieho cesnaku


Pesto z medvedieho cesnaku

Taký zázrak z prírody. Medvedí cesnak je chuťovo podobný tomu bežnému kuchynského cesnaku – ale v účinkoch liečivosti ho predbieha. Je dokonca oproti klasickému cesnaku jemnejší, obsahuje enzýmy, viac aktívnych liečivých látok a množstvo vitamínu C.  

 1 hodina 4 poháriky

Po dlhej zime dokáže medvedí cesnak dať organizmus do poriadku zvnútra a nabudiť ho do nového fungovania. Netreba to s ním však preháňať, medvedí cesnak znižuje tlak.

Tip

Lyžicu už hotového pesta zmiešame s nátierkovým maslom, dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme celými pekanovými orechmi. Pripravíme si hrianky z tmavého chleba a voalá – hotová lahôdka.

IMG_0530

INGREDIENCIE

5 hrstí medvedieho cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
Za hrsť čiernych olív
Za hrsť pekanových (prípadne píniových) orieškov
Za hrsť sušených paradajok
2 lyžice citrónovej šťavy
Soľ a korenie podľa chuti
Trošku nastrúhaného muškátového orieška

POSTUP

Cesnak poriadne umyjeme, rozložíme na kuchynské utierky a necháme usušiť. Potom ho natrháme a vložíme do mixéra aj s olivovým olejom. Rozmixujeme s olivami a s paradajkami. Napokon rozmixujeme aj orechy, celú zmes zmiešame, pridáme citrón, korenie, soľ, poriadne premiešame. Nakoniec pridáme trošku muškátového oriešku. Rozdelíme do uzatváreteľných pohárikov a dáme do chladničky.

 

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.