Paradajková polievka s quinoou


Paradajková polievka s quinoou

Túto polievku som pôvodne vôbec neplánovala. Respektíve, neplánovala som žiadnu polievku. No keď som sa tak ponevierala po kuchyni a nevedela čo so sebou, napadlo mi, že by sa moja polovička istotne potešila, keby má na stole polievku kým sa vráti. A toto je výsledok :)

 Čas prípravy a varenia 30 minút

IMG_1704

 

INGREDIENCIE

2 konzervy lúpaných paradajok
2 väčšie čerstvé paradajky
Olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Pol lyžičky kajenskej papriky
Pol lyžičky rímskej rasce
Badián celý
1 pohár silného zeleninového vývaru
1 lyžička Garam Masala korenia
Pol lyžičky sušenej kôry z limiet (alebo čerstvá)
Soľ
Cukor
Korenie mleté čerstvé
Trošku sušeného červeného chilli
Creme fraiche – šľahačkový kyslý krém  (príp. kyslá smotana)
1 šálka uvarenej mix quinoi
Čerstvý koriander

POSTUP

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno, orestujeme ju spolu s pretlačeným cesnakom na olivovom oleji v hlbokom hrnci. Pridáme kajenskú papriku s rímsku rascu a zľahka orestujeme (pozor aby paprika nezhorela). Pridáme obe konzervy lúpaných paradajok, vývar a celý badián. Varíme až pokým sa paradajky celkom nerozvaria.

Zatiaľ si sparíme čerstvé paradajky, zabíme ich šupiek, zrniečok, nakrájame na stredne veľké kúsky a odložíme bokom. Pripravíme si tiež quinou, zbavíme ju prebytočnej vody a taktiež odložíme.

Keď sú paradajky v hrnci celkom mäkké, rozmixujeme polievku ponorným mixérom (podľa potreby môžeme doliať vodou). Pridáme garam masalu, sušenú limetu, soľ, cukor a korenie podľa chuti, ak chceme polievku pikantnú, pridáme tiež sušené chilli.

Keď je polievka hotová, pridáme do  nej sparené nakrájané paradajky, naložíme na tanier spolu s quinoou, smotanou alebo creme fraiche a dozdobíme čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.