Netradičný hustý kurací vývar

Predstavujem vám pomaly varené kuracie prsia s korením garam masala, kurkumou, rímskou rascou a kajenskou paprikou. Príprava extra hustej kuracej polievky s netradičnou chuťou síce zaberie viac času, rozhodne však stojí za vyskúšanie. Aj zopakovanie…
Čas prípravy 3,5 hodiny
INGREDIENCIE
4 väčšie kuracie prsia
Kokosový olej, soľ, korenie
2 väčšie biele cibule
3 strúčiky údeného cesnaku
2,5 lyžičky korenia Garam masala
2,5 lyžičky rímskej rasce
1,5 lyžičky kurkumy
1,5 lyžičky sušeného zázvoru
1,5 lyžičky kajenskej papriky
1 bujón zeleninový K-Bio zn. Kaufland (ak ste ešte nevyskúšali nové výrobky radu K-Bio tak je najvyšší čas! Čítajte viac TU)
1 menšia plechovička kukurice
1/2 plechovičky hnedej fazule K-Classic
1,5 balenia klasického cream cheese zn. K-Classic
1/2 čerstvého prezretejšieho avokáda
Šťava z jednej limety
1 zelená čili paprička
Čerstvé bylinky (v recepte koriadner, tymián, mäta)
Tortilly solené K-Classic
Smotana kyslá pochúťková K-Classic
POSTUP
Kuracie prsia umyjeme, usušíme kuchynskými utierkami a nakrájame na tenké rezančeky. Osolíme a okoreníme ich z každej strany. V hlbokom hrnci roztopíme lyžicu kokosového oleja, pridáme kuracie mäso a orestujeme ho.
Pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu, opäť orestujeme a pridáme pretlačený cesnak a všetky korenia. Poriadne premiešame a zalejeme vodou (cca 1,5 násobok obsahu hrnca), pridáme bujón, necháme ho roztopiť, teplotu dáme na strednú, prikryjeme hrniec pokrievkou a varíme približne dve hodiny – pokým sa kuracie mäso celkom nerozpadne (sem-tam skontrolujeme či sa neodparilo viac vody, prípadne či už kuracie mäso nie je hotové).
Mäso rozdelíme vidličkou na čo najjemnejšie kúsky, pridáme kukuricu a fazuľu, chvíľku povaríme a odstavíme zo sporáka. Pridáme rozmiešaný cream cheese, poriadne vymiešame a na záver pridáme limetovú šťavu.
Polievku podávame s nasekanými bylinkami, tortillami, avokádom, môžeme posypať syrom a pridať kyslú smotanu. Dobrú chuť!
+ There are no comments
Add yours