Nepečený vanilkový cheesecake

Ľahký dezert, na prípravu aj konzumáciu. Neobsahuje múku ani vajcia, osladený brezovým cukrom a dochutený vanilkovým bourbonom. Základ tvorí mascarpone a šľahačková smotana. Hodí sa k nemu akékoľvek ovocie, džem či čokoláda. Dobrú chuť!
Čas prípravy 30 minút
Brezový cukor. Hoci vyzerá ako klasický biely kryštálový cukor, jeho zloženie je celkom iné. Neobsahuje tuky a je vhodný aj pre diabetikov. Ide o druh prírodného cukru, ktorý sa získava z dužiny a kôry stromu brezy. Potláča chuť na sladké, je nízkokalorický a znižuje neprirodzený pocit hladu.
INGREDIENCIE
Korpus
5 balení bebe dobré ráno kakaové
100 g masla
5 lyžíc malinovo-vanilkového džemu (al. akéhokoľvek)
250 ml šľahačkovej smotany (33%)
400 g mascarpone
50 g Lučina (cream cheese)
Pol vrecka želatíny práškovej (voliteľné)
1 vanilkový struk
2 lyžice brezového cukru (možo nahradiť aj iným)
1 lyžica vanilkového Bourbonu (dostať v bio obchodoch, nie je to isté ako vanilková esencia)
Jedlé kvety (v Bratislave dostať v Yeme alebo Freshlandii OC Central)
Maliny
Černice
Mandle v bielej čokoláde
Tmavá čokoláda
Makarónky
POSTUP
Keksíky rozdrvíme valčekom alebo v mixéri. Zmiešame s roztopeným maslom a druhou stranou lyžice pritlačíme na dno formy. Natrieme džemom. Mascarpone, Lučinu a brezový cukor vymiešame so smotanou na tuhý krém. Pokiaľ sa bojíme stuhnutia alebo robíme tortu na poslednú chvíľu a potrebujeme aby stuhla skôr, môžeme použiť práškovú želatínu (stačí polovička balenia, postupujeme podľa návodu na obale).
Ku krému primiešame vyškrabkaný vanilkový struk, vanilkový Bourbon a rozotrieme na korpus. Ak používame želatínu, tú do krému pridávame ako poslednú. V takom prípade mascarpone, Lučinu, cukor a všetky ostatné suroviny miešame hneď spolu.
Necháme tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny. Na záver ozdobíme. Viac o príprave cheesecake sa dozviete TU.
+ There are no comments
Add yours