Nepečený vanilkový cheesecake


Nepečený vanilkový cheesecake

Ľahký dezert, na prípravu aj konzumáciu. Neobsahuje múku ani vajcia, osladený brezovým cukrom a dochutený vanilkovým bourbonom.  Základ tvorí mascarpone a šľahačková smotana. Hodí sa k nemu akékoľvek ovocie, džem či čokoláda. Dobrú chuť!

 Čas prípravy 30 minút

Brezový cukor. Hoci vyzerá ako klasický biely kryštálový cukor,  jeho zloženie je celkom iné.  Neobsahuje tuky a je vhodný aj pre diabetikov. Ide o druh prírodného cukru, ktorý sa získava z dužiny a kôry stromu brezy. Potláča chuť na sladké, je nízkokalorický a znižuje neprirodzený pocit hladu.

Processed with VSCO with lv01 preset

INGREDIENCIE

Korpus
5 balení bebe dobré ráno kakaové
100 g masla
5 lyžíc malinovo-vanilkového džemu (al. akéhokoľvek)

Plnka
250 ml šľahačkovej smotany (33%)
400 g mascarpone
50 g Lučina (cream cheese)
Pol vrecka želatíny práškovej (voliteľné)
1 vanilkový struk
2 lyžice brezového cukru (možo nahradiť aj iným)
1 lyžica vanilkového Bourbonu (dostať v bio obchodoch, nie je to isté ako vanilková esencia)
Ozdobenie

Jedlé kvety (v Bratislave dostať v Yeme alebo Freshlandii OC Central)
Maliny
Černice
Mandle v bielej čokoláde
Tmavá čokoláda
Makarónky

POSTUP

Keksíky rozdrvíme valčekom alebo v mixéri. Zmiešame s roztopeným maslom a druhou stranou lyžice pritlačíme na dno formy. Natrieme džemom. Mascarpone, Lučinu a brezový cukor vymiešame so smotanou na tuhý krém. Pokiaľ sa bojíme stuhnutia alebo robíme tortu na poslednú chvíľu a potrebujeme aby stuhla skôr, môžeme použiť práškovú želatínu (stačí polovička balenia, postupujeme podľa návodu na obale).

Ku krému primiešame vyškrabkaný vanilkový struk, vanilkový Bourbon a rozotrieme na korpus. Ak používame želatínu, tú do krému pridávame ako poslednú. V takom prípade mascarpone, Lučinu, cukor a všetky ostatné suroviny miešame hneď spolu.

Necháme tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny. Na záver ozdobíme. Viac o príprave cheesecake sa dozviete TU.

Processed with VSCO with lv01 preset

Processed with VSCO with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.