Moje recepty
Domáci kebab v arabskom chlebe
Kebab mám rada a keďže by som občas v ňom chcela viac zeleniny, jednoducho tak, aby bolo málo chleba a veľa vecí vo vnútri, tak som sa..
Špargľovo-špenátová polievka
Špargľa je veľmi ľahko stráviteľná a má nízky obsah kalórií, spolu s čerstvým špenátom a jarnou cibuľkou sú výbornou kombináciou. Ladia..
Grilovaný špíz s pomarančovo-citrónovou marinádou
Príprava tohto šalátu síce zoberie viac času, je to však jeden z tých šalátov, ktorý môžem prichystať návšteve a určite sa neurazí...
Tiramisu s malinami a bielou čokoládou
Tento známy taliansky dezert pochádza z Benátok. Tiramisu v prenesenom význame znamená „zlepši mi náladu“ a mne teda aj naozaj vždy..
„All you can eat“ po domácky
Sushi je bohatým zdrojom mastných kyselín, jódu, proteínov a minerálov. Pripravujeme ho zo surových rýb, kreviet, zeleniny,… a pravdaže..
Krémové rizoto so špargľou
Zelená špargľa, zelený hrášok a cibuľka. Rizoto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. To pravé talianske nemá s našim slovenským..
Avokádová polievka s mladým cesnakom
Krémové polievky robím často. Sú jednoduché na prípravu, zahrejú, zasýtia a nepotrebujeme k nim veľa. Avokádo s cesnakom, limetou a..
Pomarančovo-bazalkový cheesecake s chrumkavým snehom
Že cheesecakes patria k mojim obľúbeným dezertom je asi očividné. Keďže ma ale nebaví opakovať stále tie isté recepty, rozhodla som sa,..
Koláčiky z lístkového cesta s ovocím a vanilkovým pudingom
Keďže nespájam rada iba chute, ale aj recepty, nechala som sa inšpirovať, pridala som svoje skromné skúsenosti a rady z časopisu Dobré..
Zapekaný plnený fenikel
Inšpiráciu som našla v jednej zo svojich obľúbených kníh Vegánske pochúťky. Nie som ale vegánka a kniha je navyše prispôsobená možnostiam..