Mmm… sladká Qunioa!

Quinoa je zázračný produkt. Kúpiť sa dá červená, biela alebo aj čierna. Je plná bielkovín, betakaroténu, vitamínu C a riboflavínu. Táto juhoamerická plodina je výnimočná tým, že po úprave ostáva príjemne chrumkavá a dá sa pripraviť sladká aj slaná.
Čas prípravy 30 min 1 porcia
Stačí ju prepláchnuť a dať variť v dvojnásobku vody približne na 15 minút. Po uvarení ju necháme ešte chvíľku stáť vo vode a potom scedíme. Kúpite ju v bio obchodoch, vynikajúcu červenú majú aj v DM Drogérii, ideálne je ich zmiešať.
Tofu. Môj najlepší objav. Ddá sa variť, piecť, grilovať a jest aj „surové“. Je plné železa a navyše nemá žiadny cholesterol a má málo kalórií.
INGREDIENCIE
1/2 hrnčeka Quinoa (akákoľvek, prípadne mix)
Údené tofu
Hrsť sušených čerešní
Hrsť pekanových orechov
3 lyžice javorového sirupu
Lyžica extra virgin olivového oleja
1 strúčik cesnaku
Za hrsť čerstvej bazalky
POSTUP
Rozohrejeme si rúru na 170 stupňov, na plech dáme papier na pečenie. Nakrájame na kocky tofu, vložíme do misky, prilejeme javorový sirup a olivový olej. Poriadne premiešame, aby každý kocka tofu bola obalená a vysypeme rovnomerne na plech. Dáme piecť na 10-15 minút. Pozor aby tofu nezhorelo. Pripravíme si quinou. Nasypte požadované množstvo do sita a prepláchnite niekoľkokrát studenou vodou.
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme quinou a varíme približne 15-20 minút na miernom ohni (na jeden hrnček quinoy pripadajú dva hrnčeky vody). Uvarenú ju scedíme, premiešame s pretlačeným cesnakom, vmiešame sušené čerešne a pekanové orechy. Nasekáme buď šalviu alebo bazalku (čo máme doma / radšej). Vyberieme Tofu, premiešame s quinou a pridáme nasekané bylinky. Hotovo!
+ There are no comments
Add yours