Malinový tofu dezert

Jednoduchý, zdravý a navyše chutný! ♡ Tento dezert vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika a vieme si ho vykúzliť kedykoľvek dostaneme chuť na niečo sladké. A sladké v tomto prípade znamená zdravé! Ako bonus, ovocie v ňom môžeme variovať, kombinovať či prispôsobiť aktuálnej sezóne a našim chutiam. Efektný veggie dezert je skvelou náhradou klasických pudingov aj pre najmenších. A keď už sme pri našich najmenších, na webe Kauflandu je už dostupný online leták nielen s mojim jedlom, ale aj množstvom ďalších zaujímavých veggie receptov pre deti. Ak ste ešte nenakukli do regálov, nakuknite aspoň sem, nájdete tu naozaj široký výber veggie a vegan produktov.
Čas prípravy 15 minút

♡ INGREDIENCIE
1 veľký banán
2 lyžice hnedého cukru
Za hrsť sušených datlí Medjool
50g pomletých mandlí (môžeme nahradiť ovsenými vločkami)
200g KVeg. Tofu natur
250g mrazených malín KBio
6 lyžíc KVeg. sójového jogurtu Vanilka
1 bal. bio vanilkový cukor
3 PL javorového sirupu
pár kvapiek citrónovej šťavy
čerstvé ovocie a mandľové alebo kokosové lupienky na ozdobenie

♡ POSTUP
Banán ošúpeme, prerežeme na štyri pozdĺžne časti, posypeme hnedým cukrom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov približne na 10 minút (kým cukor neskaramelizuje). Následne banán popučíme a zmiešame s mandľami a s roztlačenými datľami. Odložíme bokom.
Tofu osušíme utierkami, nakrájame na kocky a spolu s mrazenými malinami, štyrmi lyžicami jogurtu a všetkými ostatnými ingredienciami vložíme do stolného mixéra. Vymixujeme na hladkú zmes. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte jogurt.
Na spodok pohára dáme lyžicu banánovej zmesi, navrstvíme tofu-malinovú zmes, môžeme pridať čerstvé maliny a opakujeme pokým sa nedostaneme približne do 2/3 pohára. Na vrch navrstvíme jogurt, uložíme čerstvé ovocie, lupienky a ponoríme sa lyžicou do dezertu.
Zdravú a sladkú chuť!
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovenská republika


+ There are no comments
Add yours