Makové lievance s černicami

Makové lievance z mandľového mlieka s citrónovou kôrou, gréckym jogurtom a javorovým sirupom. Milujem soboty a nedele, kedy mám ráno viac času a môžem si dopriať takéto kráľovské raňajky. Tieto lievance sú presne to, čo mi dokáže víkend správne odštartovať.
Čas prípravy 30 minút pre 2 osoby
TIP
Mandľové mlieko je možné nahradiť aj akýmkolvek iným, ktoré práve máme v chladničke alebo na aké máme chuť. Mak mlieť netreba. Cesto sa dá pripraviť aj večer predtým a v uzavretej nádobe odložiť do chladničky. Ráno na svoje vysnívané lievance nemusíme aspoň čakať.
INGREDIENCIE
200 g hladkej múky
3,5 lyžice maku
1 lyžička prášku do pečiva
Kôra z jedného citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
260 ml mandľového mlieka
1 vajce
1 lyžica oleja
1 lyžica sirupu agáve alebo medu
Javorový sirup
Grécky jogurt
Černice alebo iné drobné ovocie
POSTUP
Múku preosejeme a zmiešame ju s makom, citrónovou kôrou a práškom do pečiva. Mlieko, citrónovú šťavu, olej, agáve alebo med a žĺtok zmiešame v ďalšej mise. Bielok vyšľaháme do snehu. Mokré a suché suroviny zmiešame a nakoniec primiešame opatrne špachtľou aj sneh z bielku.
Rozpálime si panvicu potretou troškou oleja (ak máme sprej použijeme sprej). Potom teplotu stíšime na strednú a lievance pomaly opekáme z každej strany do zlatista.
Podávame ešte teplé, preliate javorovým sirupom, s gréckym jogurtom a černicami.
+ There are no comments
Add yours