Makové lievance s černicami


Makové lievance s černicami

Makové lievance z mandľového mlieka s citrónovou kôrou, gréckym jogurtom a javorovým sirupom. Milujem soboty a nedele, kedy mám ráno viac času a môžem si dopriať takéto kráľovské raňajky. Tieto lievance sú presne to, čo mi dokáže víkend správne odštartovať.

Čas prípravy 30 minút pre 2 osoby

TIP

Mandľové mlieko je možné nahradiť aj akýmkolvek iným, ktoré práve máme v chladničke alebo na aké máme chuť. Mak mlieť netreba. Cesto sa dá pripraviť aj večer predtým a v uzavretej nádobe odložiť do chladničky. Ráno na svoje vysnívané lievance nemusíme aspoň čakať.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

INGREDIENCIE

200 g hladkej múky
3,5 lyžice maku
1 lyžička prášku do pečiva
Kôra z jedného citróna
1 lyžica citrónovej šťavy
260 ml mandľového mlieka
1 vajce
1 lyžica oleja
1 lyžica sirupu agáve alebo medu
Javorový sirup
Grécky jogurt
Černice alebo iné drobné ovocie

POSTUP

Múku preosejeme a zmiešame ju s makom, citrónovou kôrou a práškom do pečiva.  Mlieko, citrónovú šťavu, olej, agáve alebo med a žĺtok zmiešame v ďalšej mise. Bielok vyšľaháme do snehu. Mokré a suché suroviny zmiešame a nakoniec primiešame opatrne špachtľou aj sneh z bielku.

Rozpálime si panvicu potretou troškou oleja (ak máme sprej použijeme sprej). Potom teplotu stíšime na strednú a lievance pomaly opekáme z každej strany do zlatista.

Podávame ešte teplé, preliate javorovým sirupom, s gréckym jogurtom a černicami.

Processed with VSCOcam with lv01 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.