Limetová torta s Malibu


Limetová torta s Malibu

Torta ako stvorená na leto. Osviežujúca, jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť. Rovnako je lepšie, pripraviť si ju deň vopred aby poriadne stuhla v chladničke a ozdobiť až tesne pred podávaním.

 Čas prípravy 45 minút

Túto tortu som našla v pôvodnom znení na internete a po pár razoch, čo som ju vyskúšala, som zmenila recept na svoje chute a vznikla z toho obľúbená letná narodeninová tradícia s priateľmi.

TIP

Pozor, keď strúhate kôru z limetky. Biela časť je horká a nemala by sa dostať do koláča. Najlepšie sa k torte hodia čerstvé čučoriedky, prípadne maliny.

Processed with VSCOcam with f2 preset

INGREDIENCIE

300 g maslových sušienok
100 g maslo plus trochu na vymastenie formy
6 ks chemicky neošetrených limiet
Kôra z jednej limety
Za hrsť čerstvej mäty
1 konzerva Salka
4 lyžice Malibu
1 celé vajce (väčšie)

POSTUP

Rozohrejeme si rúru na 150 stupňov. Maslom vymastíme tortovú formu, položíme vystrihnutý papier na pečenie a znova prejdeme maslom. V mixéri rozdrvíme kekse a prilejeme roztopené maslo (nie horúce). Zmes pritlačíme druhou stranou lyžice, prípadne prstami, na dno formy a kúsok aj na okraj. Dáme piecť do rúry na 8 minút. Pokým sa pečie korpus pripravíme si plnku, s ktorou budeme korpus piecť po druhýkrát.

Vo veľkej mise zmiešame salko so šťavou z limiet, s Malibu, kôrou, pridáme vajce a na koniec nadrobno nasekanú mätu. Mätu je najlepšie nasekať v sekači na bylinky, nie je to ale nutnosť. Hlavne aby to boli čo najmenšie kúsky. Vyberieme si korpus a necháme ho vychladnúť. Potom vlejeme pripravenú plnku a pečieme približne 20 minút (záleží od rúry). Ľahko vyskúšate či je torta hotová keď do stredu zapichnete špáradlo a vytiahnete ho suché.

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.