Koláčiky z lístkového cesta s ovocím a vanilkovým pudingom


Koláčiky z lístkového cesta s ovocím a vanilkovým pudingom

Keďže nespájam rada iba chute, ale aj recepty, nechala som sa inšpirovať, pridala som svoje skromné skúsenosti a rady z časopisu Dobré Jedlo, až vznikol tento jednoduchý a rýchly recept na skvelý dezert. 

 25 minút 4 porcie

Tip

Tento recept je super hneď pre niekoľko vecí. Jednak ho pripravíte veľmi rýchlo, nestojí vás to veľa času, námahy a dokonca ani peňazí, a tiež, stačí si vyrobiť „vaničky“ z lístkového cesta a môžete ich naplniť čímkoľvek čo máte doma, obľubujete, na čo máte práve chuť. Pre tentokrát som zvolila jahody a čučoriedky. Výborný je tiež čokoládový puding s nutelou a banánmi, lesné ovocie, rum a slivky,.. fantázii sa medze nekladú. Ako vyrobiť tieto super vaničky som objavila v Dobrom Jedle. Ako i iné zaujímavé rady a recepty.

IMG_7717

INGREDIENCIE

1 lístkové cesto zrolované už v papieri na pečenie
1 smotanový vanilkový puding
1 vanilkový struk
300 ml mlieka
3 lyžice pomarančového cukru (možno nahradiť škoricou, vanilkovým cukrom, troškou citrónovej šťavy)
2 žĺtky
60 g bielej čokolády (pri čoko pudingu 50 g mliečnej, príp. horkej čokolády)
4 lyžice smotany na varenie
Jahody a čučoriedky (voliteľné)
Jedlé trblietky (nemusí byť, ide iba o efekt)

POSTUP

Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov. Rozvinieme lístkové cesto a odrežeme pás široký asi 10 cm. Zvyšné cesto rozdelíme na štyri rovnaké štvorce. Kraje týchto štvorcov preložíme dovnútra (pribl. 1 ,5 cm). Cesto, ktoré sme oddelili, nakrájame na rovnako široké pásy (1,5 cm) a navrstvíme na preložené okraje nachystaných štvorcov. Vytvoríme „vaničky“. Ich dno poriadne popicháme vidličkou, aby pri pečení rástli iba okraje a stred ostal rovný a nenapuchnutý. Dáme piecť do rúry na približne 15 minút, vaničky sledujeme, aby nezhoreli alebo aby každá vrstva okrajov bola urobená. Kto chce, môže natrieť rozšľahaným vajíčkom. Pripravíme si plnku.

Odoberieme z mlieka asi 5 lyžíc a rozmiešame ich v práškovom pudingu. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, naškrabkáme do neho vanilkový struk a mlieko dáme variť. Keď bude zohriate, prilejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme oba žĺtky, poriadne premiešame a pridáme len 50 g nalámanej bielej čokolády a pomarančový cukor. Miešame pokým sa čokoláda neroztopí na miernom ohni. Pridáme smotanu, premiešame a odstavíme.

Vyberieme vaničky, vlejeme do nich mierne vychladnutý puding, pridáme ovocie, čokoládu ktorú sme si odložili nastrúhame na vrch, posypeme trblietkami a ihneď podávame. Najlepšie sú koláče hneď čerstvé.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.