Fínsky chlieb s údeným lososom na tri spôsoby

Ľahké, rýchle, jednoduché a hlavne chutné. Toto jedlo si nevyžaduje žiadnu veľkú námahu, ale rozhodne poteší nejedného labužníka. Spôsobov, ako pripraviť tieto chutné chlebíky je niekoľko. Údený losos vynikajúco sedí s avokádom, kôprom, tvarohom či s cottagecheese. Takto chutia mne najviac.
Čas prípravy 20 min 4 porcie
Tip
Ak nezoženiete fínsky chlieb a nedržíte diétu, hodí sa aj na biele bagetky alebo akýkoľvek toastový chlieb upravený v hriankovači.
INGREDIENCE
Údený losos
Fínsky tmavý chlieb
Celozrnná horčica (horčica s horčičnými semienkami)
Biely cottagecheese
Citrón
Čerstvo namleté čierne korenie
POSTUP
Tip 1: Cottagecheese zmiešame s korením natrieme na chlieb, uložíme naň lososa. Na vrchu ozdobíme horčicou, pokvapkáme citrónom prípadne môžeme pridať kúsky červenej cibule alebo aj mladej cibuľky. Túto ľahkú a rýchlu pochúťku môžeme pripraviť na ďalšie dva spôsoby: avokádový alebo kôprový.
Tip 2: Cottagecheese nahradíme naškrabkaným avokádom, rovnako k nemu pridáme čierne korenie a vrch lososa posypeme sušeným čili alebo nasekanou čerstvou chilli papričkou. Horčicu v tomto prípade tiež vylúčime a nahradíme ju roztrúseným feta syrom. Chlieb, citrón a pravdaže losos ostávajú.
Tip 3: Chlieb, biely cottagecheese, čerstvo namleté čierne korenie, losos, nasekaný čerstvý kôpor zmiešaný s extra virgin olivovým olejom, dijónskou horčicou, štipkou soli a troškou citrónovej šťavy.
+ There are no comments
Add yours