Exotický šalát s mangom


Exotický šalát s mangom

Ľahký, rýchly, trošku exotický a ešte k tomu aj jednoduchý na prípravu. Vynikajúco chutí a navyše ním prekvapíte nejednu návštevu. Tento šalát patrí k mojim najobľúbenejším pre jeho netradičnú kombináciu chutí a krásne farby, ktoré vytvorí na tanieri.  

 20 minút 4 porcie

Mango. Mango je nejpestovanejším ovocím na svete a dokonca je prezývané ako kráľ ovocia či ovocie bohov. Mango obsahuje vitamín A, C, betakarotén, draslík a vlákninu. Pôvodom je toto ovocie z Barmy a Indie, dnes sa pestuje vo všetkých tropických oblastiach.

Physalis. Machovka peruánska. Toto drobné ovocie obsahuje veľa vitamínu C. Papierový obal mu poskytuje ochranu a pokým ho nepôjdeme konzumovať nie je dobré tento obal odstraňovať. Physalis vo vlhkom prostredí rýchlo splesnivie. Pôvodom je z Južnej Ameriky, pestuje sa prevažne v subtropických oblastiachch, v južnej Afrike, Keni, Kolumbii a na Novom Zélande.

Tip

Jedlé kvety slúžia skôr ako lákadlo, takže ak ich nezoženieme, šalátu to na chuti neuberie. Dostať ich kúpiť v Metre alebo v bratislavskom nákupnom centre Central v obchode s čerstvou zeleninou na prízemí.

IMG_7450

INGREDIENCIE

2 ks Mozarela
1 ks čerstvé Mango
Rukola
Mix šalát s jedlými kvetmi
Cherry paradajky
Physalis
Čerstvé bylinky
Šalátové korenie (kúpite v každom reťazci)
Extra Virgin olivový olej
Čierny sezam

POSTUP

Vyberieme jedlé kvety z balenia a namočíme ich zvlášť do studenej vody do malej misky. Rovnako namočíme šalát a rukolu do studenej vody vo veľkej mise. Nakrájame mango, mozarelu, paradajky, očistíme physalis. Šalátové a rukolové listy poriadne prepláchneme, vysušíme kuchynskými utierkami alebov sušičke a vložíme do misky.

Pridáme mozarelu, mango, paradajky a physalis. Prilejeme olivový olej (podľa chuti), šalátové korenie (v ktorom už je soľ aj korenie takže zvlášť netreba pridávať). Pokiaľ chceme šalát podávať neskôr, korenie dáme až chvíľku pred tým, aby nezmäkli a nezvädli listy. Všetko spolu poriadne premiešame, dáme na tanier, dozdobíme čerstvými bylinkami, jedlými kvetmi a troškou korenia. Môžeme posypať čiernym sezamom.

IMG_7446-copy

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.