Dusené jelenie mäso na červenom víne

Divina, červené vínko, domáca knedľa a rodinná pohoda. Takto nejako môže vyzerať aj vaša nedeľa, stačí len nasledovať recept nižšie ?
Čas varenia 2 hodiny
✻

♡ INGREDIENCIE
500 g jelenie stehno
Trochu hladkej múky
Soľ, korenie
5 menších cibulí
Olivový olej
2 lyžičky červenej mletej papriky
1 lyžička sušeného tymiánu
1 lyžička sušeného mletého rozmarínu
1 lyžica šípkového džemu
10 ks borievky
40 g zmes sušených lesných húb
3 menšie mrkvy
200 ml červené víno
1 konzerva lúpaných paradajok
200-250 ml vývaru, 1 kocka zeleninového bujónu
Ako príloha ryža alebo domáca knedľa
Čerstvá petržlenová vňať
♡ POSTUP
Jelenie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Tie osolíme, okoreníme a poprášime múkou tak, aby bol každý kúsok zľahka obalený. Na panvici si rozpálime olej a opražíme na ňom mäso. Stačí z každej strany jemne opiecť.
Zatiaľ si očistíme cibuľu a nakrájame ju na štvrťky. V hlbokom hrnci rozpálime olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Chvíľku ju opekáme a následne pridáme mäso z panvice spolu aj s výpekom. Poprášime mletou paprikou, rozmarínom, tyminánom, ešte trochu osolíme a okoreníme, poriadne premiešame a zalejeme vývarom. Pridáme sušené huby a šípkový džem. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 80 minút. Sem-tam premiešame.
Keď je mäso takmer udusené, pridáme víno a chvíľu varíme bez pokrievky. Keď sa víno odparí pridáme na záver paradajky (keďže paradajky s pretlakom sú kyslé, mäso sa v nich už neuvarí) a necháme ich takmer rozvariť. Odstavíme zo sporáka a podávame s ryžou alebo s domácou knedľou a čerstvou vňaťkou.
Recept na domácu viedenskú knedľu nájdete TU.
Krásnu nedeľu a vydarený obed! ?
+ There are no comments
Add yours