Domáci kebab v arabskom chlebe

Kebab mám rada a keďže by som občas v ňom chcela viac zeleniny, jednoducho tak, aby bolo málo chleba a veľa vecí vo vnútri, tak som sa rozhodla, že si ho spravím aj ja doma. Podľa seba a svojich chutí. Napkon, ten originál prenechávam radšej kebabovým odborníkom.
Čas prípravy 40 minút 2 porcie
TIP
Ak nemáte chuť na mäso, pozrite sem. Nájdete tu iné, trošku netradičné, výživné a u nás veľmi obľúbené rôzne druhy wrapov.
INGREDIENCIE
4 ks wrapov (arabský chlieb, pita, kukuričný wrap, celozrnný – čo obľubujete)
2 ks kuracie prsia / stehno (vykostené)
Korenie Gyros
Olivový olej
1 mrkva
1 mladá cibuľka
Uhorka aj so šupou (8 koliesok)
Červená kapusta
Zopár malých cherry paradajok
150 g Kyslá smotana / Biely jogurt
3 strúčiky cesnaku
Čerstvo namleté čierne korenie
Soľ
Lyžica citrónovej šťavy
Sušené čili
Čerstvý tymián
Lyžičku jemného hnedého cukru
Lyžičku citrónovej šťavy
Papier na pečenie (nemusí byť)
Špagát (nemusí byť)
POSTUP
Mäso si nakrájame na čo najmenšie rezančeky. Okoreníme ich korením Gyros tak, aby bol každý kúsok mäsa obalený korením (nemusíme šetriť, mäso by malo byť výrazné). Opražíme ho na olivovom oleji a odložíme bokom. Na tenké dlhé pásiky nakrájame mladú cibuľku aj mrkvu (na mrkvu môžeme použiť škrabku). Kapustu nakrájame na tenké dlhé pásiky, pocukríme jemným hnedým cukrom, trošku osolíme a pokvapkáme citrónom. Odložíme a necháme odstáť. Paradajky nakrájame na malé kolieska, rovnako aj uhorku. Stačí nám osem koliesok paradajok a rovnako aj uhoriek.
Smotanu, prípadne jogurt, rozmiešame s korením, soľou, citrónovou šťavou, sušeným čili a pretlačeným cesnakom. Korenie pridávame podľa vlastných chutí. Na záver vmiešame čerstvý tymián.
Rozložíme si arabský chlieb a potrieme dresingom. Uložíme naň mäso, zeleninu a zrolujeme. (Ako zrolovať wrap tak, aby sa nerozpadol nájdete TU.) Flambovacou pištoľou trošku na záver opečieme chlieb a podávame.
+ There are no comments
Add yours