Cviklovo-tvarohová nátierka s čučoriedkami a avokádom


Cviklovo-tvarohová nátierka s čučoriedkami a avokádom

Poznáte to. Že najprv jeme očami. Táto cviklová, obzvlášť jednoduchá, chutná a farebná nátierka je presne jedna z tých jedál, na ktoré mám obrovskú chuť keď ju len vidím. Okamžite. A viac netreba hovoriť. Treba ju totižto vyskúšať.

Čas prípravy 15 minút

TIP

Čučoriedky v recepte možno nahradiť hrozienkami. Prípadne avokádo nahradiť hruškou.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

INGREDIENCIE

500 g uvarenej cvikle
250 g jemného odtučneného tvarohu
2 lyžice bazalkového olivového oleja
2 lyžičky chrenu
2 strúčiky cesnaku
Šťava z polovičky citróna
Za hrsť mix orieškov
Soľ
Čerstvo namleté farebné korenie
1 avokádo
Za hrsť čerstvých záhradných čučoriedok
Bavorský chlieb

POSTUP

Cviklu rozmixujeme v mixéri na hustú kašu. Zmiešame ju s tvarohom. Pridáme olej, chren, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a poriadne premiešame. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Oriešky roztlačíme v mažiari (nemusíme úplne, nechávame menšie aj väčšie kúsky). Pridáme ich k do nátierky a opäť premiešame.

Podávame na čerstvom chlebe, príp. inom pečive či hriankach, ozdobené ošúpaným avokádom a čerstvými záhradnými čučoriedkami (môžeme pridať aj čerstvé bazalkové lístky). Pre efekt môžeme zľahka poprášiť kurkumou.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.