Cviklovo-tvarohová nátierka s čučoriedkami a avokádom

Poznáte to. Že najprv jeme očami. Táto cviklová, obzvlášť jednoduchá, chutná a farebná nátierka je presne jedna z tých jedál, na ktoré mám obrovskú chuť keď ju len vidím. Okamžite. A viac netreba hovoriť. Treba ju totižto vyskúšať.
Čas prípravy 15 minút
TIP
Čučoriedky v recepte možno nahradiť hrozienkami. Prípadne avokádo nahradiť hruškou.
INGREDIENCIE
500 g uvarenej cvikle
250 g jemného odtučneného tvarohu
2 lyžice bazalkového olivového oleja
2 lyžičky chrenu
2 strúčiky cesnaku
Šťava z polovičky citróna
Za hrsť mix orieškov
Soľ
Čerstvo namleté farebné korenie
1 avokádo
Za hrsť čerstvých záhradných čučoriedok
Bavorský chlieb
POSTUP
Cviklu rozmixujeme v mixéri na hustú kašu. Zmiešame ju s tvarohom. Pridáme olej, chren, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a poriadne premiešame. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Oriešky roztlačíme v mažiari (nemusíme úplne, nechávame menšie aj väčšie kúsky). Pridáme ich k do nátierky a opäť premiešame.
Podávame na čerstvom chlebe, príp. inom pečive či hriankach, ozdobené ošúpaným avokádom a čerstvými záhradnými čučoriedkami (môžeme pridať aj čerstvé bazalkové lístky). Pre efekt môžeme zľahka poprášiť kurkumou.
+ There are no comments
Add yours