Čokoládový banana bread s malinami


Čokoládový banana bread s malinami

Voňavý, mäkký a šťavnatý. Kto by nemiloval banana bread? Pre mňa najlepšia kombinácia na ráno je banánový chlebík, arašidové maslo a extra banán. Chutí však výborne aj samotný, s bielym jogurtom alebo s akýmkoľvek ovocím či džemom. O domácej nutele nehovoriac. 


Čas prípravy 1 hodina

TIP

Nebojte sa mraziť. Chlebík, ktorý nezjeme, dám hneď do mrazničky a vytiahnem vždy, keď máme chuť. Najlepšie naporciovaný a potom vytiahnem už len toľko kúskov, koľko viem, že zjeme. Pri príprave môžeme do cesta pridať oriešky, semiačka, či čokoládové kúsky a vytvoriť si tak vždy nové a nové  chute.

♡ INGREDIENCIE


110 g masla
150 g hnedého cukru
3 väčšie prezreté banány
1 lyžička vanilka bourbon
2 veľké vajíčka izbovej teploty
100 g 78% čokolády
220 g hladkej celozrnnej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
1/4 lyžičky sódy bikarbóna
1 lyžička škorice
30 g holandského kakaa
štipka soli
Vanička čerstvých malín
Semiačka/zmes orieškov (voliteľné)

Čo ešte potrebujeme

Mixér
Papier na pečenie
Formu

♡ POSTUP

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, spodný i vrchný ohrev. Formu na chlieb vytrieme maslom a vystelieme papierom na pečenie.

Maslo s cukrom vyšľaháme, do mixéra pridáme rozpučené banány, pridáme vanilku a rozmixujeme. Postupne po jednom pridávame celé vajíčka, vymixujeme a na koniec pri najnižšej rýchlosti prilejeme aj roztopenú mierne vychladnutú čokoládu.

V druhej miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, sódu bikarbóna, prášok do pečiva, škoricu, kakao a soľ.

Obe zmesi spojíme, primiešame zľahka umyté a osušené maliny a zmes vylejeme do pripravenej formy. Pečieme približne hodinu pri 180°C.

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.