Čokoládový banana bread s malinami

Voňavý, mäkký a šťavnatý. Kto by nemiloval banana bread? Pre mňa najlepšia kombinácia na ráno je banánový chlebík, arašidové maslo a extra banán. Chutí však výborne aj samotný, s bielym jogurtom alebo s akýmkoľvek ovocím či džemom. O domácej nutele nehovoriac.
Čas prípravy 1 hodina
TIP
Nebojte sa mraziť. Chlebík, ktorý nezjeme, dám hneď do mrazničky a vytiahnem vždy, keď máme chuť. Najlepšie naporciovaný a potom vytiahnem už len toľko kúskov, koľko viem, že zjeme. Pri príprave môžeme do cesta pridať oriešky, semiačka, či čokoládové kúsky a vytvoriť si tak vždy nové a nové chute.

♡ INGREDIENCIE
110 g masla
150 g hnedého cukru
3 väčšie prezreté banány
1 lyžička vanilka bourbon
2 veľké vajíčka izbovej teploty
100 g 78% čokolády
220 g hladkej celozrnnej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
1/4 lyžičky sódy bikarbóna
1 lyžička škorice
30 g holandského kakaa
štipka soli
Vanička čerstvých malín
Semiačka/zmes orieškov (voliteľné)
Čo ešte potrebujeme
Mixér
Papier na pečenie
Formu

♡ POSTUP
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, spodný i vrchný ohrev. Formu na chlieb vytrieme maslom a vystelieme papierom na pečenie.
Maslo s cukrom vyšľaháme, do mixéra pridáme rozpučené banány, pridáme vanilku a rozmixujeme. Postupne po jednom pridávame celé vajíčka, vymixujeme a na koniec pri najnižšej rýchlosti prilejeme aj roztopenú mierne vychladnutú čokoládu.
V druhej miske zmiešame všetky suché suroviny: múku, sódu bikarbóna, prášok do pečiva, škoricu, kakao a soľ.
Obe zmesi spojíme, primiešame zľahka umyté a osušené maliny a zmes vylejeme do pripravenej formy. Pečieme približne hodinu pri 180°C.

Dobrý večer, pred chvíľou som chlebík vybrala z rúry a je výborný. Ďakujem za recept dlho som hľadala nejaký dobrý a tento je skvelý! :)
Dobrý večer, pred chvíľou som chlebík vybrala z rúry a je výborný. Ďakujem za recept dlho som hľadala nejaký dobrý a tento je skvelý!
Milá Simona!:) Ďakujem veľmi pekne, toma teší! nech chlebík vždy dobre chutí:) pekný deň, Nina