Club Sandwich s batátovými čipsami


Club Sandwich s batátovými čipsami

Hoci originál Club Sandwich je len jeden, jeho najrôznejších obmien môžeme nájsť plný internet. A o jednu som sa postarala aj ja. Verím však, že vám zachutí tiež. Bon Apetite!

 Čas prípravy 20 minút (batátové čipsy 25 minút)
2 porcie

TIP

Namiesto batátových čipsov v recepte môžeme použiť aj tortilly/nachos. Club sandwich si môžeme pripraviť na niekoľko spôsobov, za vyskúšanie stojí pridať cheddar syr na ešte teplé kuracie mäso, volské oko, avokádo či čerstvú červenú cibuľu, k majonéze sa nemusíme báť pridať napríklad BBQ omáčku.

IMG_5672

INGREDIENCIE

1 väčšie kuracie prso
Soľ, čerstvé mleté korenie, olivový olej
6 ks maslového toastového chleba K-classic (K-Classic predstavuje značku Kaufland, ktorá ponúka kontrolovanú značkovú kvalitu za diskontnú cenu)
Majonéza K-classic
1 strúčik údeného cesnaku (alebo klasický cesnak)
1 lyžička olivového oleja
Šalát Lolo Biondo
Ľadový šalát
Paradajka
Slanina K-Classic / 4 plátky

IMG_5673

POSTUP

Kuracie prso umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky (tak, aby sme mohli mäso rovnomerne rozdeliť medzi dva sendviče), potrieme olivovým olejom a z každej strany osolíme a okoreníme. Prichystáme si zeleninu.

Zo šalátov si oddelíme menšie listy, ktoré poriadne umyjeme a usušíme v sušičke alebo kuchynskými utierkami. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.

Majonézu zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom, môžeme pridať aj rôzne čerstvé bylinky (nasekané nadrobno).

Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej a opečieme na ňom kuracie prsia. Zatiaľ, čo sa opeká mäso, vložíme hrianky na gril alebo na mriežku do rúry a veľmi zľahka a jemne ich opečieme (pozor, neopekáme príliš dlho, aby sendvič nezoschol a neostal príliš chrumkavý, pokrm by sa veľmi ťažko konzumoval).

K mäsu medzičasom pridáme aj slaninku a opečieme ju dochrumkava. Na opečený toastový chlieb natrieme majonézu, uložíme lolo biondo, kuracie prsia, (syr ak používame), toastový chlieb, opäť natrieme majonézou, uložíme ľadový šalát, paradajku, slaninu, batátové čipsy alebo tortilly. Prikryjeme vrchným toastom a prepichneme dlhým špáradlom.

 

IMG_5595

Batátové čipsy
1 batát
Kukuričný škrob
Horúca voda
Soľ
Čerstvé mleté čierne korenie
Olivový olej

 POSTUP

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Batát ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Vložíme ich do misky a rovnomerne posypeme kukuričným škrobom. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bol každý čips ponorený. Necháme oddychovať 10 minút, potom zlejeme a poriadne usušíme kuchynskými utierkami. Vložíme späť do misky, pridáme olivový olej, soľ a korenie, premiešame a rozložíme ešte neupečené čipsy na plech s papierom na pečenie. Vložíme do rúry na 8-10 minút, potom pretočíme na druhú stranu a keď začnú batáty hnednúť, vyberieme ich z rúry. Necháme vychladnúť na plechu.

+ There are no comments

Add yours