Cibuľový koláč s pečenými papričkami


Cibuľový koláč s pečenými papričkami

Bola to výzva, košík plný rôznej cibule, múka, vajce, maslo a kyslá smotana. A na svete bol zrazu cibuľový koláč, ktorý musím tento týždeň pre veľký úspech zopakovať.

 Čas prípravy 25 minút
Čas pečenia 20 minút

Processed with VSCO with f2 preset

INGREDIENCIE

Plnka
3 biele cibule
3 šalotky
3 červené cibule
Za hrsť čerstvých byliniek
40 g bezlaktózového masla K-Classic zn. Kaufland
Soľ
Čerstvé mleté korenie
CestoProcessed with VSCO with hb2 preset

180 g hladkej múky K-Classic –>
Štipka soli
Štipka cukru
Štipka muškátového oriešku
110 g  masla, studeného a nastrúhaného
Ľadová voda (približne 5 lyžíc)

Budeme ešte potrebovať
Kyslú smotanu K-Classic
Mleté korenie
Čerstvé bylinky
10 g masla

 

POSTUP

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Ako prvé si pripravíme cesto. Múku vysypeme do misky a premiešame so soľou, cukrom a muškátovým orieškom. Maslo nastrúhame do múky a zmes premiešame tak, aby sa múka spojila so všetkým maslom. Pridáme dve lyžice ľadovej vody a vymiešame hrudkovité cesto. Pridáme ešte ďalšie dve lyžice a vymiesime tuhé cesto. Ak je stále sypké pridáme lyžicu vody, ak lepkavé, poprášime múkou a znova vymiesime. Cesto odložíme do chladničky a pripravíme si zatiaľ cibuľovú zmes. Ešte predtým však vložíme do rúry umyté papričky, ktoré priebežne obraciame, pri konci pečenia môžeme zapnúť gril.


Processed with VSCO with hb2 preset

Kým sa papričky pečú v rúre, očistíme a nakrájame si všetku cibuľu na tenšie kolieska. Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom cibuľu. Odstavíme a primiešame soľ, korenie a čerstvé bylinky. Zopár z nich si odložíme bokom na posypanie, keď bude koláč upečený.

Do menšej formy na pečenie vložíme cesto a rovnomerne ho prstami roztlačíme na spodku i po bokoch formy. Pridáme cibuľu a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Papričky predtým vytiahneme a necháme ich oddychovať.

Keď je koláč upečený, nakrájame na vrch zvyšné maslo a uložíme papričky. Môžeme posypať zvyšnými bylinkami. Koláč podávame ešte teplý s kyslou smotanou, do ktorej môžeme pridať čerstvé mleté korenie.

Dobrú chuť!

Processed with VSCO with hb2 preset

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.