Chrumkavé kuracie kúsky v pistáciovej kruste


Chrumkavé kuracie kúsky v pistáciovej kruste

Chicken strips obalené v chrumkavej kruste z pistácií a semiačok, uložené na čerstvom špenátovom šaláte s cesnakom, cviklovými výhonkami a pistáciami, podávané s domácou černicovou omáčkou. Najlepšie chutí s vychladeným pivom druhu IPA.

 Čas prípravy 20 minút
Čas pečenia 20 minút

4 porcie

IMG_8320

INGREDIENCIE

Mäso
400 g kuracie prsia
Soľ, korenie
100 g lúpaných nesolených pistácií
30 g ľanových semiačok
50 g strúhanky
Údená soľ
Limetové korenie
2 vajcia
Olivový olej

Šalát

Za hrsť čerstvého špenátu
2 strúčiky cesnaku
2 citróny
Extra panenský olivový olej
Cviklové výhonky
Čerstvý koriander
Zopár černíc a pistácií na ozdobenie
Čučoriedková soľ (prípadne iná hrubozrnná soľ)

Omáčka
80 ml vody
1,5 lyžice medu
120 g černíc
1/2 limety

 

IMG_8325

POSTUP

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Kuracie prsia umyjeme, usušíme, nakrájame na väčšie kúsky a z každej strany mierne osolíme a okoreníme. V mixéri rozmixujeme pistácie, semiačka, údenú soľ, strúhanku a limetové korenie. Kuracie kúsky namočíme do rozšľahaných vajec a obalíme z každej strany v pripravenej pistáciovej zmesi. Rozložíme rovnomerne na plech s papierom na pečenie. Kúsky pokvapkáme olivovým olejom (môžeme použiť rozprašovač). Vložíme ich do rúry na približne 20 minút a pečieme pokým kuracie prsia nezačnú chytať hnedú farbu.

Zatiaľ si umyjeme a usušíme špenátové listy. V malej miske si zmiešame dokopy olivový olej, šťavu z oboch citrónov, pretlačený cesnak a môžeme pridať aj trochu farebného korenia. Špenát zmiešame s cviklovými výhonkami a koriandrom. Pistácie, černice, pripravený dressing a čučoriedkovú soľ pridáme k šalátu až tesne pred podávaním.

Pripravíme si omáčku. Černice rozvaríme vo vode hrnci spolu s medom, necháme zredukovať, odstavíme z ohňa a môžeme dochutiť limetovou šťavou.

Kuracie kúsky podávame na čerstvom šaláte, namáčame v omáčke a zapíjame vychladeným pivom:-).

 

IMG_8378IMG_8333

+ There are no comments

Add yours