Chlieb s krevetovo-malinovým šalátom

Autorkou tohto receptu je Lady and Pups a jej „An angry food blog“. Keď som narazila na tento recept, nevedela som si predstaviť, ako to všetko dokopy môže chutiť dobre. A to bola výzva. Spraviť, ochutnať a dať vám vedieť. Niečo som hoci musela pomeniť, musím povedať, že je to skutočne zaujímavá kombinácia kreviet, malín a ostatných ingrediencií, ktoré sa dozviete v recepte. A ak radi skúšate nové veci, vyskúšajte aj toto jedlo.
Čas prípravy 15 min 2 porcie
INGREDIENCIE
4 ks tmavého chleba
250 g kreviet (najlepšie tigrie ak zoženieme)
Za hrsť čerstvých malín (môžeme ich predtým dať do mrazničky)
2 veľké vajcia
Maslo
Čerstvé oregáno
2 lyžice majonézy
1 lyžica dijónskej horčice
Soľ
Čerstvo namleté čierne korenie
Cukor
Citrónová šťava
POSTUP
Vajcia vytiahneme z chladničky vopred, aby boli izbovej teploty. Uvaríme ich „na hniličku“. Vajíčko na hniličku uvaríme tak, že ho vložíme do studenej vody a dáme variť. Keď voda začne vrieť, odstopujeme si 2,5 minúty. Potom ho vložíme do ľadovej vody a necháme vychladnúť. Následne opatrne ošúpeme. Dôležité je, aby vajíčko pred varením dosiahlo izbovú teplotu. V opačnom prípade môže prasknúť.
Predvarené krevety zmiešame s majonézou, dijónskou horčicou a čerstvým oregánom. Najlepšie, ak zoženieme tigrie krevety, vylúpeme ich a opražíme na troške olivového oleja na panvici. Pridáme soľ, korenie a cukor podľa chuti. Primiešame maliny a polejeme citrónovou šťavou. V pôvodom recepte sa citrón ani oregáno nenachádzajú (zn.: Takto mi chutí).
Chlieb poriadne namaslovíme a uložíme naň krevetový šalát. Podávame s pripraveným vajíčkom. Dobrú chuť!
+ There are no comments
Add yours