Čerstvý šalát s granátovým jablkom a garam masala kuracími kúskami

Zdravý, chutný, ľahký a dostatočne zasýti. Tento jemne exotický šalát je prvý z novej kategórie „Yoga“, v ktorej vám postupne budem odhaľovať novinky nielen z kuchyne, ale aj moje postrehy a vychytávky, ktoré patria k zdravému životnému štýlu.
Čas prípravy 25 minút
3 porcie
INGREDIENCIE
Marináda
Olivový olej cca 5 lyžíc
Šťava z jednej limetky
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky Garam masala korenia
Himalájska soľ
Čerstvé mleté korenie
Ostatné ingrediencie
2 kuracie prsia
Kokosový alebo olivový olej
Balenie čerstvej rukoly
Za hrsť nesolených kešu orieškov
Čerstvý zázvor o veľkosti palca
6 lyžíc pšena
Pár plátkov masla
1 lyžička chia
Soľ, čerstvo namleté farebné korenie
Mango-passion fruit dressing TescoFinest
Granátové jablko
✻
POSTUP
Zarobíme si marinádu. Všetky ingrediencie poriadne zmiešame dokopy. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso vložíme do marinády a odložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Potom mäso opečieme na panvici na kokosovom oleji prípadne olivovom.
Pšeno premyjeme na striedačku v horúcej a studenej vode (aspoň 4-krát) a dáme variť do 1,5 násobku vody. Po uvarení pridáme k pšenu pár plátkov masla a pšeno necháme prikryté aspoň 10 minút.
Rukolu umyjeme, osušíme a vložíme do hlbokej misy. Pridáme kešu, zázvor nakrájaný na jemné rezančeky, chia semiačka a olúpané granátové jablko. Do šalátu pridáme pšeno, soľ, korenie, opečené mäso a pokvapkáme mangovým dressingom.
+ There are no comments
Add yours