Avokádová polievka s mladým cesnakom


Avokádová polievka s mladým cesnakom

Krémové polievky robím často. Sú jednoduché na prípravu, zahrejú, zasýtia a nepotrebujeme k nim veľa. Avokádo s cesnakom, limetou a chilli jednoducho nemôže chutiť zle…

 Čas prípravy 40 min 4 porcie

TIP

Základom pri každej dobrej krémovej polievke, a nie iba tej, je dobrý a kvalitný vývar. Ak nemáte, je možné použiť aj bujón. Nie som veľký fanúšik bujónov, nie všetky sú ale zlé. Každopádne, ak si nájdete chvíľku voľna, spravte si svoj vlastný a namrazte ho do stredných krabičiek. Určite to oceníte, keď dostanete chuť na dobrú polievku.

INGREDIENCIE

4 hnedé avokáda
1 červená cibuľa
4 strúčiky mladého cesnaku
1 stredne veľká limetka
1/2 dl zeleninového vývaru
Trochu bieleho vína
Olivový olej
Muškátový oriešok
Čerstvo namleté čierne korenie
Soľ
Chilli
4 lyžice kyslej smotany
Zopár malých cherry paradajok

POSTUP

Očistíme a nakrájame avokádo, vytlačíme šťavu z limetky, červenú cibuľu očistíme a nakrájame na jemno, cesnak rovnako očistíme a nasekáme. V stredne veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak, keď budú opečené do zlatista pridáme avokádo a premiešame. Prilejeme víno, necháme ho trošku odpariť a zalejeme vývarom.

Ak sa nám zdá zmes v hrnci príliš hustá, prilejeme vodu. Keď vývar zovrie, rozmixujeme polievku tyčovým mixérom, dochutíme korením, troškou muškátového orieška, pridáme soľ, chilli a nakoniec šťavu z limetky. Na záver dobre premiešame smotanu a primiešame ju do polievky. Ozdobíme cherry pradajkami a čerstvými bylinkami. Najvhodnejšia je bazalka, môžeme ale použiť napríklad aj citrónový tymián.

 

+ There are no comments

Add yours

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.